Directorul executiv al UNICEF, Ann Veneman a lansat “A şti pentru a trăi”, un ghid pentru o copilărie sănătoasă

Inapoi

În timpul unei vizite în Lesotho, o ţară complet înconjurată de Africa de Sud, Directorul executiv al UNICEF, Ann M. Veneman, a lansat "A şti pentru a trăi", o publicaţie ce oferă informaţii vitale familiilor şi comunităţilor cu privire la prevenirea deceselor la copii şi mame, informaţii pentru prevenirea bolilor, a vătămărilor şi a violenţei.

“Educaţia este cheia,” a declarat Veneman. “Prin mesaje simple, “A şti pentru a trăi” doreşte să pună informaţii,cunoştinţe vitale la dispoziţia părinţilor şi îngrijitorilor, aceştia fiind cei care se află în lina întâi când e vorba de protejarea copiilor de boli şi traume.”

Ajuns la a patra ediţie, ghidul “A şti pentru a trăi” a ajutat milioane de persoane şi comunităţi de la prima sa publicare în 1989. În jur de 15 milioane de exemplare ale ediţiilor precedente au circulat în lumea întreagă în 215 limbi.

Ghidul este publicat în parteneriat cu UNICEF, OMS, WFP, UNESCO, UNFPA, UNDP, UNAIDS şi Banca Mondială, oferind sfaturi practice legate de sarcină, naştere, cele mai importante boli ale copilăriei, dezvoltarea copilului, învăţarea timpurie, competenţe parentale, protecţia, îngrijirea şi sprijinul de care au nevoie copiii.

“Boli precum pneumonia, diareea, malaria, pojarul şi SIDA sunt cauza a jumătate din numărul total de decese înregistrate în rândul copiilor sub cinci ani,” a afirmat Veneman. “Aceste boli pot fi prevenite în mare parte şi uneori decesul se datorează pur şi simplu lipsei de cunoştinţe. “A şti pentru a trăi” ajută la eliminarea acestei carenţe de informaţii.”

“A şti pentru a trăi” este disponibil în variantă electronică în limbile engleză, franceză şi spaniolă. Versiunea actualizată cuprinde un nou capitol despre Protecţia Copilului ce prezintă informaţii legate de protecţia copiilor împotriva comportamentelor şi practicilor violente şi periculoase.

“Fetele şi băieţii trebuie apăraţi de violenţă şi abuz,” a spus Veneman, “Prin protecţia copiilor care le permite să crească într-un mediu sigur şi să se dezvolte la potenţialul lor maxim se poate întrerupe cercul vicios al sărăciei.”

Prezenta ediţie a publicaţiei Info pentru viaţă este disponibilă în format PDF pe www.unicef.org/romania

Articol din: 17 April 2010

Citeşte în continuare