Cutremurul din Nepal: apel pentru copii

Inapoi

KATHMANDU, 29 aprilie 2015 – Aproximativ 1,7 milioane de copii au urgent nevoie de asistenţă în zonele cele mai devastate de cutremurul din Nepal, potrivit UNICEF.

unicef-nepal

Aproximativ 1,7 milioane de copii au urgent nevoie de asistenţă în zonele cele mai devastate de cutremurul din Nepal.

UNICEF lansează un apel pentru strângerea a 50,35 de milioane de USD, necesare pentru a acorda ajutor umanitar copiilor şi familiilor lor, în condiţiile creşterii riscului de apariţie a unor epidemii. Apelul reprezintă contribuţia UNICEF la o nouă acţiune interorganizaţională de strângere de fonduri în vederea acoperirii nevoilor stringente în următoarele trei luni.

În urma cutremurului cu magnitudinea de 7,9 grade, s-au înregistrat în jur de 5.000 de victime şi peste 9.700 de răniţi. De asemenea, zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost şi se află în taberele temporare din valea Kathmandu şi restul districtelor cel mai puternic afectate.

„ Viaţa nespus de multor copii a fost zdruncinată. Ei au nevoie cu disperare de sprijin, inclusiv de apă potabilă, adăpost şi acţiuni de salubrizare,” a afirmat Tomoo Hozumi, Reprezentantul UNICEF în Nepal.

„În lipsa unei surse sigure de apă, bolile transmisibile pe calea apei reprezintă un risc ridicat în cazul copiilor. Multe familii abia reuşesc să se protejeze de soare şi ploi şi ne aşteptăm ca nevoile să crească în zilele ce urmează în condiţiile în care ne parvin tot mai multe informaţii din zonele mai izolate, iar proporţia dezastrului devine tot mai evidentă.”

UNICEF şi partenerii săi acordă ajutor umanitar vital, inclusiv apă salubră şi adăpost.

Ultimele ajutoare oferite de UNICEF sunt:

  • Corturi, seturi sanitare, pastile pentru purificarea apei şi găleţi au fost expediate către Gorkha pentru a fi distribuite, aceasta fiind zona în care s-a localizat epicentrul cutremurului şi unde prezenţa cadavrelor ridică riscul apariţiei unei epidemii. Provizii vitale au fost expediate şi către Kavre şi Dhading.
  • UNICEF distribuie pastile pentru purificarea apei, găleţi şi seturi sanitare în Bhaktapur unde, potrivit estimărilor, doar 1 din 5 persoane are acces la apă salubră.
  • Cisternele de apă distribuie apă curată în cele 16 tabere improvizate care au apărut în valea Kathmandu.
  • Echipele identifică şi asistă copiii separaţi de familiile lor.
  • UNICEF şi partenerii săi oferă asistenţă psihologică copiilor din taberele improvizate care au suferit un şoc puternic.

Peste 80% dintre unităţile medicale din cele cinci districte cel mai grav afectate au înregistrat pagube serioase, tratamentul fiind administrat în afara lor. 274 dintre cele 323 de şcoli evaluate în 16 districte afectate sunt parţial sau complet deteriorate – ceea ce denotă nevoia unor spaţii educative temporare, în care copiii să fie protejaţi şi să poate adopta un program de rutină.

Vă rugăm să donaţi pe pagina www.unicef.ro/doneaza  

 

Despre UNICEF
UNICEF promovează drepturile şi bunăstarea fiecărui copil în toate acţiunile sale. Împreună cu partenerii noştri, suntem activi în 190 de ţări şi teritorii pentru a pune acest angajament în practică, depunând eforturi speciale ca să ajutăm copiii cei mai vulnerabili şi excluşi şi, implicit, toţi copiii, de pretutindeni.

Articol din: 30 April 2015

Citeşte în continuare