Copiii in centrul discutiilor in cadrul Parlamentul European

Inapoi

Ieri, 27 martie 2013, in cadrul Parlamentului European a avut loc seminarul cu tema: “Bunastarea copiilor, sanatatea si nutritia”  organizat de eurodeputatul Daciana Sarbu cu participarea UNICEF Romania. In cadrul seminarului s-a dezbatut nevoia prioritara de politici integrate vizand copiii in domeniul sanatatii, nutritiei si educatiei pentru sanatate.

Initiatoarea si moderatoarea seminarului, Daciana Sarbu, a subliniat ca decidentii din UE trebuie sa aiba in vedere urgent initierea de politici in domeniul nutritiei, vizand in special copiii.

Reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, a subliniat importanta primilor ani de viata asupra dezvoltarii fizice, sociale, mentale si emotionale a copiilor. Aceasta a vorbit si despre noile recomandari a Comisiei Europene in special despre protectia copiilor de varste mici care tine de drepturile copilului, una din cele mai bune investitii ale oricarei societati fiind promovarea incluziunii sociale. UNICEF saluta initiativele care pun copiii in centrul discutiilor.

In cadrul seminarului au avut loc prezentari despre initiative curente la nivel global, actiunile UE in domeniu, precum si experienta UNICEF in Romania in ceea ce priveste situatia copiilor. Printre vorbitori se numara :  Julius Op De Beke – Comisia Europeana,  Monika Kosinska – European Public Health Alliance,  Voica Pop – UNICEF Romania, Philippe Roux – DG SANCO (Comisia Europeana), Vasile Cepoi – consilier pe probleme de sanatate al Primului Ministru al Romaniei si Christel Schaldemose, europarlamentar S&D.

Articol din: 29 March 2013

Citeşte în continuare