Campioni prin grija noastră

Inapoi

"Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea". Aceste cuvinte reprezintă jurământul rostit cu emoţie de tânărul sportiv Special Olympics, Şerban Nicolescu, în Sala Floreasca.

Fundaţia Motivation România în parteneriat cu UNICEF România au organizat evenimentul “Campioni prin grija noastră”, prin care au dorit să demonstreze că toate persoanele şi, în special, copiii cu dizabilităţi îşi pot împlini speranţele dacă le suntem alături. La acest eveniment au fost prezenţi aproximativ 1000 de spectatori.

10 copii cu dizabilităţi şi 50 de jandarmi au alergat în “Cursa Flăcării Speranţei”, din Piaţa Universităţii până la Sala Floreasca. Pe traseu, alături de copii au alergat şi renumiţii sportivi Elisabeta Lipă, Monica Iagăr, Gabriela Szabo şi Corina Ţifrea. În spectacolul oferit la Sala Floreasca, alţi 20 de copii şi tineri din echipa “Depăşeşte-ţi limitele” au demonstrat că stăpânesc secretele dansului sportiv. Reprezentanţii Şcolii Speciale Numărul 10 şi ai Colegiului Naţional Spiru Haret ne-au oferit o demonstraţie extraordinară de baschet unificat. De asemenea, reprezentanţii Fundaţiei Motivation România ne-au încântat cu o partidă de baschet în fotoliu rulant. Evenimentul a fost prezentat de Larisa Claru şi Cristian Ţopescu şi s-a încheiat cu un recital susţinut de trupa Hi-Q.

“Sunt convins că, prin tot ce au făcut, aceşti copii şi tineri v-au demonstrat cât sunt de talentaţi şi de speciali. Cu ajutorul nostru, ei au putut realiza aceste lucruri extraordinare. E datoria noastră, a tuturor, să fim alături de ei şi să-i încurajăm. Numărul mare de participanţi la toate cele patru evenimente din cadrul campaniei demonstrează că oamenilor le pasă şi că aceşti copii se pot integra cu succes în comunitate”, a declarat Cristian Ispas, Director General, Fundaţia Motivation România.

Evenimentul face parte din campania de informare şi sensibilizare a publicului cu privire la copiii şi persoanele cu dizabilităţi şi de creştere a vizibilităţii şi prezenţei acestor persoane în viaţa comunităţii. Obiectivele principale ale campaniei sunt conştientizarea de către publicul larg a abilităţilor copiilor cu nevoi speciale şi influenţarea pozitivă a atitudinilor publicului în ceea ce-i priveşte. Campania urmăreşte, de asemenea, creşterea implicării autorităţilor în campaniile de conştientizare şi de educare.

Această campanie, alături de alte iniţiative, este o componentă a proiectului Promovarea drepturilor copiilor cu dizabilităţi, sprijinit financiar de UNICEF. Fundaţia Motivation România va ajuta 140 de copii cu dizabilităţi intelectuale, aflaţi în trei instituţii specializate, să participe la viaţa comunitară şi să-şi demonstreze abilităţile, în încercarea de a îmbunătăţi atitudinea comunităţii faţă de copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

Spectacolul de la Bucureşti a încheiat această campanie. Evenimente “Campioni prin grija noastră” similare au avut loc la Arad, vineri, 2 noiembrie 2007, la Roman marţi, 6 noiembrie 2007, şi la Bacău miercuri, 7 noiembrie 2007. Pe tot parcursul ei, campania s-a bucurat de susţinerea unor mari sportivi, care au fost prezenţi la evenimente alături de copii: Helmuth Duckadam la Arad, Bianca Perie la Roman şi Doina Melinte la Bacău.

Persoane de contact:
Raluca Dinu – raluca.dinu@mediapozitiv.com, 0724 503 140
Cristian Ispas – cristian.ispas@specialolympics.ro
Raluca Zaharia – rzaharia@unicef.org

Motivation este o organizaţie neguvernamentală care produce fotolii rulante personalizate şi oferă servicii de viaţă independentă în comunitate pentru persoane cu dizabilităţi din instituţii şi familii.

Echipa “Depăşeşte-ţi limitele”, antrenată de doamna profesoară Mariana Mezei, maestru al sportului, este formată din 9 gimnaşti profesionişti, 4 utilizatori de fotolii rulante din cadrul Fundaţiei Motivation şi 5 sportivi Special Olympics.

Articol din: 17 April 2007

Citeşte în continuare