Campania Realitatea TV si UNICEF – „România prinde rădăcini” – continuă cu un nou transport umanitar pentru copiii din Moldova

Inapoi

În zilele de 14 şi 15 august 2008, UNICEF Româniaorganizează un nou transport cu ajutoare de urgenţă pentru copiii din zonele afectate de inundaţiile din luna iulie.

Peste 1000 de copii din Doljeşti, Ion Creangă, Gădinţi, Sagna şi Horia în judeţul Neamţ şi Rădăuţi Prut şi Rediu (sat) în judeţul Botoşani vor primi pachete cu produse de igienă intimă şi obiecte sanitare, precum şi rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte (treninguri, pijamale, tricouri, pantaloni scurţi) potrivite pentru vârsta lor.

Peste 750 de copii din Tămăşeni, Neamţ, care au primit săptămâna trecută pachetele cu obiecte de igienă, vor primi acum şi ruscaci cu jucării şi imbrăcăminte. Valoarea pachetelor din acest transport este de aproximativ 53.000 de Euro. Aceste acţiuni fac parte din campania de ajutorare a copiilor din zonele inundate din nordul ţării iniţiată de Realitatea TV şi UNICEF.

În săptămânile care urmează, UNICEF va continua să distribuie ajutoare şi în celelalte comunităţi afectate.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative se implică alături deUNICEF în acţiunile de ajutoarare ale sinistraţilor, punând la dispoziţia organizaţiei un depozit în municipiul Iaşi şi echipe de jandarmi care ajută la realizarea şi distribuirea pachetelor pentru copii.

Campania “România prinde rădăcini” va continua până în data de 4 septembrie 2008, perioadă în care numerele de telefon şi de SMS vor rămâne la dispoziţia telespectatorilor care doresc să devină donatori. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon, 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare