Campania Realitatea TV şi UNICEF „România prinde radacini” continuă cu un nou transport umanitar pentru copiii din Moldova şi Maramureş

Inapoi

În zilele de 22 şi 23 august 2008, UNICEF Româniaorganizează cel de al treilea transport cu ajutoare de urgenţă pentru copiii din zonele afectate de inundaţiile din luna iulie.

Peste 860 de copii din 21 de comunităţi din judeţele Maramureş, Iaşi şi Suceava vor primi pachete cu produse de igienă intimă şi obiecte sanitare, precum şi rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte (treninguri, pijamale, tricouri, pantaloni scurţi) potrivite pentru vârsta lor.

Valoarea acestui transport este de de aproximativ 45.000 de Euro. Aceste acţiuni fac parte din campania de ajutorare a copiilor din zonele inundate din nordul ţării iniţiată de Realitatea TV şi UNICEF.

În judeţul Iaşi, la distribuirea ajutoarelor vor lua parte şi Gareth şi Joanne Morgan, Ambasadori ai Bunăvoinţei pentru UNICEF în Noua Zeelandă, care se află zilele acestea în România.

Distribuţia va fi realizată cu sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, care asigură transportul lor, precum şi echipe de jandarmi care ajută la realizarea şi distribuirea pachetelor pentru copii. Alte echipe de voluntari din partea Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie s-au alăturat UNICEF, contribuind la realizarea pachetelor.

În perioada 9-15 august, UNICEF a distribuit deja pachete cu ajutoare şi rucsaci cu îmbrăcăminte şi jucării în valoare de 82.000 de euro, pentru aproximativ 2000 de copii din judeţele Bacău, Neamţ şi Botoşani. Săptămâna viitoare, UNICEF va încheia distribuţia ajutoarelor de urgenţă, acoperind alte comunităţi afectate din judeţele Iaşi şi Suceava.

Ajutorul acordat de UNICEF copiilor în cadrul campaniei “România prinde rădăcini” continuă şi cu alte acţiuni. 40 de copii din Răchiţeni şi Valea Seacă (judeţul Iaşi) participă în săptămâna 15-22 august într-o tabără organizată de Fundaţia “Alături de voi”. Alte sute de copii vor participa în tabere oferite de către Agenţia Naţională pentru Tineret în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Copiii vor primi din partea UNICEF şi rechizite şcolare, iar o parte din şcolile afectate vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi cărţi pentru biblioteci.

Campania “România prinde rădăcini” va continua până în data de 4 septembrie 2008, perioadă în care numerele de telefon şi de SMS vor rămâne la dispoziţia telespectatorilor care doresc să devină donatori. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon, 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Persoană de contact: Raluca Zaharia, Fundraising Consultant, UNICEF, 021.201.7847, rzaharia@unicef.org

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare