Campania de strângere de fonduri Realitatea TV şi UNICEF „România prinde rădăcini” se apropie de final

Inapoi

În zilele de 29 şi 30 august 2008, UNICEF România organizează ultimul transport cu ajutoare de urgenţă pentru copiii din zonele afectate de inundaţiile din luna iulie.

Peste 1000 de copii din 9 comunităţi din judeţele Iaşi şi Suceava vor primi pachete cu produse de igienă personala şi obiecte sanitare, precum şi rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte (treninguri, pijamale, tricouri, pantaloni scurţi) potrivite pentru vârsta lor.

Valoarea acestui transport este de aproximativ 48.000 de Euro. Aceste acţiuni fac parte din campania de ajutorare a copiilor din zonele inundate din nordul ţării iniţiată de Realitatea TV şi UNICEF.

Distribuţia va fi realizată cu sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, care asigură transportul lor. Echipe de voluntari din cadrul organizaţiilor Romanian Angel Appeal, Asociaţia Română Anti SIDA şi ale companiei Green Pixel din Bucureşti s-au alăturat UNICEF contribuind la realizarea pachetelor pentru copii.

Ajutorul acordat de UNICEF copiilor în cadrul campaniei “România prinde rădăcini” continuă şi cu alte acţiuni. 24 de copii din Vişeul de Sus (judeţul Maramureş) participă în săptămâna 25-30 august într-o tabără în Ungaria organizată de Trustul de Presă Agenda din Timişoara impreună cu Fundaţia Zoltan Kovacs. La organizarea acestei tabere au contribuit şi Ministerul Internelor şi Reformei Administrative prin acoperirea costurilor de emitere în regim de urgenţă a paşapoartelor necesare pentru copii alături de Prefectura Judeţului Maramureş.

În perioada 25 august – 5 septembrie va fi organizat împreuna cu SOS Satele Copiilor România un turneu al “SOS Maşina cu Jucării”, pentru 2000 de copii din judeţele afectate de inundaţii din Moldova. Copiii din 10 localităţi se vor bucura de diverse activităţi de joacă şi vor învăţa să-şi confecţioneze singuri jucării. În această săptămînă echipa SOS se află în localităţile Doljeşti şi Tămăşani.

Până în prezent, în cadrul campaniei a fost strânsă suma de552.000 de Euro. Cu aceste fonduri UNICEF ajută copiii sinistraţi distribuindu-le ajutoare de urgenţă şi rechizite şcolare, organizând tabere şi dotând şcolile cele mai afectate cu mobilier şi materiale didactice. În luna august UNICEF a distribuit pachete cu produse de igienă personală şi obiecte sanitare, rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte pentru 4000 de copii din 42 de sate. Peste 150 de copii au plecat în tabere, iar alţi 2000 s-au bucurat de jocurile organizate prin proiectul Maşina cu Jucării. Valoarea totală a acestor iniţiative este de peste 200.000 de euro.

Campania “România prinde rădăcini” va continua până în data de 4 septembrie 2008, perioadă în care numerele de telefon şi de SMS vor rămâne la dispoziţia persoanelor care doresc să devină donatori. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon,0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Persoană de contact: Codruta Hedesiu, Communication Officer, UNICEF, 021.201.7864, chedesiu@unicef.org

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare