Cadouri din partea UNICEF şi Petrom pentru copiii din Rast

Inapoi

Miercuri, 14 iunie 2006, Reprezentanţa UNICEF în România va dona copiilor din taberele de sinistraţi din judeţul Dolj articole de îmbrăcăminte şi jucării în valoare de 13.000 de Euro.

Din această sumă, 10.000 de Euro au fost donaţi de către compania Petrom, prin intermediul programului Petrom Move & Help :-). Acesta este un amplu program de implicare socială pe care Petrom îl derulează în vederea protejării şi dezvoltării comunităţii.

UNICEF a pregătit cadouri pentru 550 de copii din satele Rast, Negoi, Bechet şi Cârna. În prag de vacanţă, copiii vor primi hăinuţe de vară şi jucării – un pas înainte pentru revenirea lor la o viaţă normală. “Prin misiunea pe care o are în România, de a urmări realizarea drepturilor tuturor copiilor, UNICEF va contribui la susţinerea copiilor şi familiilor afectate de inundaţii, în special în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia şi protecţia lor. Este îmbucurător să vedem cum din ce în ce mai multe companii din România, cum este Petrom, ni se alătură prin programele lor de dezvoltare socială. Nu putem decât să sperăm că tot mai mulţi reprezentanţi ai sectorului privat vor încheia parteneriate cu noi în beneficiul copiilor care au nevoie de ajutorul nostru.” a declarat domnul Pierre Poupard, Reprezentant UNICEF în România.

Până în acest moment, UNICEF România a donat taberelor de sinistraţi din judeţul Dolj echipamente medicale, medicamente, pachete igienice cu obiecte de igienă personală, detergenţi şi dezinfectanţi, rechizite şcolare şi două corturi sanitare în valoare totală de peste 50.000 Euro.

Persoană de contact: Raluca Zaharia,Coordonator Comunicare, UNICEF România, tel: (021)201.7847, e-mail: rzaharia@unicef.org.

Articol din: 17 April 2006

Citeşte în continuare