UNICEF şi Fundaţia Dinu Patriciu în vizită la Programul Naţional de Educaţie Parentală în Învăţământul Preşcolar din judeţele Botoşani şi Suceava

Inapoi

Fundaţia Dinu Patriciu susţine Programul Naţional de Educaţie Parentală.

În perioada 25 – 27 octombrie 2010, echipa UNICEF a efectuat o vizită de monitorizare împreună cu dna. Sanda Bordei, Director Program Educaţia Merită, Fundaţia Dinu Patriciu şi reprezentanţi ai Fundaţiei Copiii Noştri, la grădiniţele beneficiare ale Programului Naţional de Educaţie Parentală în Învăţământul Preşcolar din judeţele Botoşani şi Suceava.

Astfel, reprezentanţii organizaţiilor au participat la cursul “Educaţi aşa” pentru instructorii de părinţi şi la focus grupurile organizate cu părinţii care au beneficiat de cursurile de educaţie parentală şi cu instructorii de părinţi. De asemenea, au avut întâlniri cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean din cele două judeţe, cu directorii grădiniţelor vizitate, profesorii şi părinţii implicaţi în proiect.

Aşa cum îi spune şi numele, scopul proiectului derulat de Fundaţia Copiii Noştri în parteneriat cu UNICEF şi finanţat anul acesta de Fundaţia Dinu Patriciu este îmbunătăţirea competenţelor parentale ale părinţilor din mediul rural. Acest lucru este posibil prin formarea de instructori de părinţi şi organizarea de “lecţii pentru părinţi” în 15 judeţe (Argeş, Botoşani, Braşov, Călăraşi, Covasna, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea) cu accent pe zonele rurale.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare