UNICEF şi Kaufland România – parteneriat pentru educaţia parentală

Inapoi

Kaufland România sprijină în acest an proiectul de interes comunitar "Educaţia parentală" derulat de UNICEF în parteneriat cu Holt România şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Proiectul promovează un tip nou de servicii comunitare de prevenire a situaţiilor de risc pentru copii şi familiile lor. Cursurile cu părinţii, model Holt “Cum să devenim părinţi mai buni” promovează o abordare pozitivă a creşterii şi disciplinării copiilor adresându-se în mod specific factorilor care contribuie la abuzare şi neglijare, inclusiv lipsa informaţiilor şi abilităţilor de părinte sau caracterului nepotrivit al acestora, respectului scăzut faţă de sine însuşi, sentimentulului de izolare, asteptărilor nerealiste şi înţelegerii greşite a dezvoltării copilului şi a rolului de părinte.

În cadrul iniţiativei, 150 de profesori şi diriginţi vor fi formaţi ca educatori parentali urmând ca apoi să susţină cursurile de educaţie parentală cu 1.500 de părinţi. Proiectul se va desfăşura în 18 judeţe din România. Kaufland este prezent în 16 din aceste judeţe.

A fi părinte de adolescent poate fi o provocare la fel de mare ca şi creşterea unui copil de 5 ani, după cum constată orice părinte. În consecinţă, sfaturile, îndrumarea şi sprijinul sunt binevenite oricând, iar cursurile pentru părinţi sunt concepute pe măsură.

Permanent sunt explorate noi modalităţi şi mijloace prin care să se ofere părinţilor mai multe oportunităţi de a obţine cunoştinţele şi competenţele necesare pentru a asigura dezvoltarea optimă a copiilor lor. Aceasta reprezintă un drept al copilului şi pune bazele unui viitor mai bun pentru fiecare individ, familie şi comunitate.

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare