Porsche Finance Group România – partener UNICEF pentru crearea Centrului de Resurse pentru Părinţi şi Copii

Inapoi

Porsche Finance Group România a contribuit, în calitate de partener unic, la deschiderea primului Centru de Resurse pentru copii şi familii din oraşul Medgidia. Acest centru le va oferi părinţilor posibilitatea de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele şi practicile de creştere a copilului prin intermediul cursurilor de educaţie parentală.

Kurt Leitner, CEO Porsche Finance Group România a declarat: “Susţinem parteneriatele pe termen lung – fie că vorbim de cele cu clienţii, partenerii sau mediul extern şi comunitatea locală. Considerăm că rolul nostru depăşeşte sfera afacerilor şi credem în valorile de familie. De aceea am hotărât să încheiem un parteneriat cu UNICEF pentru înfiinţarea primului Centru de Resurse pentru Părinţi şi Copii, în municipiul Medgidia”.

Compania, care oferă servicii financiare integrate pentru achiziţionarea autovehiculelor concernului Porsche, a oferit o finanţare de 25.000 EUR reprezentând atât costurile de renovare a spaţiului dedicat desfăşurării proiectului, cât şi cele pentru achiziţionarea materialelor necesare şi cheltuielile aferente perioadei în care se desfăşoară cursurile.

Scopul principal al cursurilor de educaţie parentală este acela de a încuraja părinţii să-şi analizeze mai atent viaţa şi modul în care relaţionează cu copiii lor, descoperind mai multe modalităţi de a interacţiona cu aceştia, pentru a putea face cele mai bune alegeri pentru familiile, respectiv pentru copiii lor.

Programul, lansat pe 31 mai 2010, în parteneriat cu Holt România, porneşte de la premiza potrivit căreia educaţia părinţilor este necesară, atât în beneficiul copiilor cât şi pentru dezvoltarea şi emanciparea socială a persoanei. Astfel, în cadrul acestor întâlniri, părintele este valorizat ca persoană dincolo de rolul parental pe care îl are în viaţa de zi cu zi. Printr-o mai bună cunoaştere de sine în noul rol de părinte, cursanţii sunt sprijiniţi să se simtă mai puternici şi confortabil, pentru a acorda atenţia necesară dezvoltării armonioase a copiilor lor.

© Holt România
Copii jucându-se bucuroşi la Centrul de Resurse pentru Părinţi şi Copii din Medgidia

În perioada martie-iulie 2010, noul centru a găzduit opt cursuri de educaţie parentală – fiecare cuprinzând 8 sesiuni conform modelului Holt – “Cum să devenim părinţi mai buni”. Până în prezent, 86 de mămici au beneficiat de aceste cursuri şi peste 180 de copii au beneficiat de program.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare