2,4 milioane de vaccinuri antitetanos donate în 2010

Inapoi

Campania "1 pachet = 1 vaccin" a beneficiat şi în acest an de susţinerea părinţilor din întreaga ţară. Astfel, peste 2,4 milioane de vaccinuri antitetanos au fost donate în 2010 de Pampers către UNICEF, acestea adăugându-se celor peste 2 milioane de vaccinuri donate cu 2 ani în urmă în Romania, în cadrul campaniei împotriva tetanosului neonatal.

Campania “1 pachet = 1 vaccin” demarata în urmă cu 4 ani la nivel global, urmăreşte eliminarea tetanosului neonatal din ţările afectate de această maladie. Deşi eliminat în statele dezvoltate, inclusiv în România, prin campanii de vaccinare, în zonele sărace din Africa, Asia, America Latină, din regiunea Pacificului precum şi din alte colţuri ale lumii, tetanosul matern şi neonatal reprezintă un real pericol. Peste 140.000 de bebeluşi şi aproximativ 30.000 de mame îşi găsesc sfârşitul anual din cauza maladiei. Majoritatea mamelor din ţările defavorizate au un venit mai mic de 3 RON pe lună. Sărăcia cu care se confruntă, împreună cu practicile şi condiţiile de igienă precare în care au loc naşterile sunt un teren favorabil răspândirii tetanosului neonatal. Doar un simplu vaccin ce costă doar 0,07 USD, poate salva viaţa unui bebeluş.

Pentru a pune capăt suferinţelor celor mici şi pentru a ajuta mămicile să-şi protejeze bebeluşii de această maladie necruţătoare, România s-a alăturat în anul 2008 initiativei Pampers UNICEF “1 pachet = 1 vaccin”. Mai exact, prin acest proiect, la fiecare pachet de scutece sau şerveţele umede vândute, care poarta însemnele campaniei, Pampers donează către UNICEF suma necesară achiziţionării unui vaccin antitetanos.

Numeroase personalităţi precum Andreea Marin Bănică (Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF în România), Ştefan Bănică Jr., Nico, Analia Selis, Nicola, Andra, Anca Ţurcaşiu, Chris Simion şi-au unit forţele alături de Pampers, UNICEF şi români din întreaga ţară, pentru a ajuta la salvarea a milioane de vieţi şi în acest an.

Pampers şi UNICEF mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă continuarea luptei împotriva tetanosului şi au demonstrat astfel că dragostea şi umanitatea nu are graniţe, iar zâmbetul şi viaţa unui copil merită orice efort.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare