Scrisoare către un copil

Inapoi

Dragă copilaşule,

Ştiu că ţi-e greu şi poate nu înţelegi de ce uneori adulţii sunt atât de răi...eşti încă mic...Din păcate tu nu ai avut norocul de a te naşte într-o familie normală, nu te-ai putut bucura de jucării, de benzi desenate, de copilărie.

Poate, câteodată, ţi-ai fi dorit ca mama să te strângă în braţe cu dragoste şi să te sărute de ,,noapte bună”, iar tata să îţi citească poveşti cu personaje fermecate.

Dar copilăria ta este altfel…ochii tăi inocenţi văd cum zilnic tata o bate pe mama iar urechile tale aud ţipete şi plânsete de durere; tu nu poţi face nimic…ce păţeşte mama acum, ţi s-a întâmplat şi ţie de multe ori. Îi priveşti şi nu înţelegi ce e cu ei. I-ai văzut bând o licoare necunoscută ţie. E alcoolul. Acesta l-a transformat pe tata într-un monstru fără milă. Ştiu că te doare când te loveşte, dar va răspunde mai târziu pentru toate acestea.

Ai 7 ani şi ar trebui să fii în clasa I. Fiind mult prea ameţiţi de aburii alcoolului, părinţii tăi au uitat un lucru esenţial: este timpul ca tu să mergi la şcoală. Acolo ai putea învăţa ce înseamnă o viaţă normală şi ai putea cunoaşte copii de vârsta ta. Tu îţi doreşti să fii elev dar părinţii tăi nu te vor ajuta să îţi împlineşti visul. Drumul spre fericire îţi este blocat tocmai de cei care ar trebui să te călăuzească în viaţă.

Nu plânge, îngeraşule, căci părinţii tăi vor regreta mai târziu răul pe care ţi l-au făcut. Drepturile tale nu pot fi încălcate, iar cei care ţi-au dat viaţă trebuie să înţeleagă asta. Vei avea un nou cămin unde vei cunoaşte copii ce au suferit ca şi tine. Împreună veţi învăţa ce înseamnă o viaţă frumoasă şi vă veţi bucura de copilăria voastră. Vei merge la şcoală şi sunt convinsă că vei fi un elev model. Dorinţa arzătoare de a ne molipsi pe toţi cu optimismul tău este dovada faptului că eşti un copil puternic. Luptă pentru visele tale şi nu înceta să îi ajuţi pe cei care au nevoie de tine !

Cu mult drag,
o adolescentă

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare