Rezultatele campaniei „România prinde rădăcini”

Inapoi

La mai bine de un an după inundaţiile care au afectat grav şase judeţe din nord-estul României, UNICEF şi Realitatea TV au prezentat în cadrul unei emisiuni televizate acţiunile întreprinse cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul campaniei "România prinde rădăcini" din august - septembrie 2008.

Emisiunea a fost realizată şi prezentată de Mihai Tatulici care împreună cu UNICEF s-au întors în rândul sinistraţilor din Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, Tămăşeni, judeţul Neamţ şi Săuceşti, judeţul Bacău.

Intervenţia făcută de UNICEF cu fondurile strâse în cadrul campaniei “România prinde rădăcini”, a fost împărţită in doua etape.

Prima etapa a fost de distributie a ajutoarelor de urgenta. UNICEF a organizat rapid patru transporturi cu pachete personalizate pentru copii pe grupe de vârstă care conţineau produse de igienă personală şi obiecte sanitare, rucsacuri cu jucării şi haine. Pachetele au fost distribuite la 4.000 de copii în 42 de comunităţi din cele 6 judeţe.

UNICEF împreună cu Alături de Voi , Salvaţi Copiii, Fundaţia Zoltan Covaci au asigurat tabere pentru 850 de copii din satele afectate de inundaţii. Peste 2.000 de copii care nu au putut pleca în tabere s-au bucurat de activităţile din cadrul proiectului “Maşina cu jucării” derulat împreună cu SOS Satele Copiilor.

La începutul anului şcolar 2008 am distribuit rechizite pentru 4.500 de copii din comunităţile afectate. 21 de şcoli afectate din cele 6 judeţe au fost dotate cu mobilier pentru sălile de clasă. În total, UNICEF a livrat 2.200 de pupitre şi scaune pentru elevi.

Cea de-a doua etapă: Dezvoltare durabilă împreună cu partenerii noştri ONG-uri în beneficiul copiilor. Holt România şi Fundaţia Copiii Nostri au organizat cursuri de educaţie parentală.

Step By Step a înfiinţat 5 centre multifuncţionale pentru dezvoltarea copiilor în cadrul unor grădiniţe. CRIPS a instruit cadre didactice pentru a sprijini copiii afectaţi psihologic de inundaţii.

SOS Satele Copiilor a oferit sprijin familiilor vulnerabile pentru a face faţă problemelor sociale.

Împreună cu Fundaţia Copiii Noştri am dotat cu materiale educaţionale câte două grădiniţe din mediul rural în fiecare din cele şase judeţe afectate.

La începutul lunii octombrie UNICEF a început dotarea cu cărţi a bibliotecilor şcolare aparţinând celor mai afectate comunităţi din cele şase judeţe. Până la acest moment am livrat 20.000 de cărţi pentru 12 biblioteci şi acţiunea nu se opreşte aici.

Multumim tuturor celor care au fost alaturi si au contribuit la succesul acestei campanii: autorităţi, donatori, sector privat, ONG-uri si mulţi alţii.

Parteneriate noi

  • Fundaţia Dinu Patriciu susţine proiectul de educaţie parentală în judeţele Argeş, Braşov, Suceava, Botoşani, Maramureş, Hunedoara cu suma de 60.000 USD.
  • Fundaţia ING “O lume mai bună” finanţează proiectul “Centrul multifuncţional de dezvoltare timpurie a copilului” din Craiova cu suma de 22.500 USD.
  • Amway a suplimentat cu 16.000 USD contribuţia pentru transformarea maternităţii Sf. Pantelimon din Bucureşti în Spital Prieten al Copilului.
  • BRAT (Biroul Român de Audit al Tirajelor) împreună cu respondenţii SNAFOCUS susţin Iniţiativa Spital Prieten al Copilului cu 13.000 USD.
  • Loteria Naţională susţine Proiectul de îmbunătăţire a competenţelor parentale ale părinţilor din mediul rural în judeţul Călăraşi cu suma de 8.500 USD.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare