Ce este dizabilitatea?

Inapoi

O întrebare la care foarte puţini cunosc răspunsul...

Un lucru e cert: când auzim din întâmplare acest cuvânt ne gândim la o persoană total izolată de societate, căreia nu i se permite să trăiască decât între patru pereţi. Nimeni nu se gândeşte la aceşti oameni care suferă, nu pentru că au un handicap, ci pentru că societatea în care trăiesc nu le oferă posibilitatea să se exprime.

Din nefericire pentru mine acest cuvânt nu este doar o sintagmă dintr-un dicţionar, ci mă reprezintă ca persoană. M-am născut cu un handicap locomotor, lucru care, deşi nu mă face foarte fericită, îmi dă o forţă incredibilă să înfrunt societatea, să le demonstrez celor care mă desconsideră că sunt mai bună decât ei, să-mi doresc mai mult de la mine ca persoană.

Viaţa mea reprezintă un război continuu, dar am noroc că Dumnezeu mi-a trimis în cale ,,îngeri” care mă ajută să mă ridic după fiecare luptă pierdută. Am învăţat de la ei să râd, să mă bucur de viaţă şi cel mai important lucru, am învăţat să mă iubesc pe mine.

Deşi nimeni nu mi-a zis niciodată că sunt o ,,handicapată”, sunt convinsă că mulţi au gândit asta. Din fericire aceste lucruri nu mă afectează întrucât ştiu că acele persoane nu ştiu de fapt ce înseamnă un handicap.

În concluzie, pot spune un singur lucru: atunci când suferi de un handicap, trebuie să fii optimist pentru că numai aşa vei reuşi să învingi.

La urma urmei, speranţa nu doar că moare ultima, dar oferă şi şanse egale pentru toată lumea… aşa că mergem înainte cu şanse egale la speranţă!

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare