Gala UNICEF promovează educaţia parentală

Inapoi

Vedetele din România au ieşit la rampă în forţă în această vară pentru a sprijini Gala UNICEF, teledon în cadrul căruia au fost strânse fonduri importante pentru promovarea şi extinderea programelor de educaţie parentală în întreaga ţară.

Gala UNICEF 2009, teledonul maraton din 1 iunie 2009 realizat în parteneriat cu TVR, a găzduit zeci de personalităţi şi artişti. În cadrul Galei s-a strâns suma de 220.000 de dolari, bani ce vor fi folosiţi pentru promovarea şi extinderea programelor de educaţie parentală în România.

Suma a fost adunată din apelurile telefonice de 5 şi 10 Euro în reţeaua Romtelecom şi din SMS-uri de 2 Euro în reţelele Orange şi Vodafone, precum şi din donaţii făcute în timpul transmisiunii în direct. Patru edituri au donat cărţi pentru copii şi părinţi în valoare totală de 42.500 dolari.

Gala a fost găzduită de Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România, alături de Dan Bittman. Teledonul a adunat personalităţi importante din viaţa politică, economică, culturală şi sportivă, precum şi susţinători şi parteneri UNICEF. Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF România,a fost alături de noi la Gală împărtăşind impresii din experienţa sa de părinte.

Prezenţi la eveniment au fost: Premierul Emil Boc, Preşedintele Senatului Mircea Geoană, Ministrul Sănătăţii Ion Bazac, Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu şi Ministrul Finanţelor Gheorghe Pogea, susţinând initiaţiva UNICEF de promovare a educaţiei parentale, preluând apelurile şi donaţiile telespectatorilor la telefoanele instalate în studioul TVR.

Îmbunătăţirea abilităţilor parentale a fost tema aleasă pentru teledonul din acest an fiindcă educaţia parentală reprezintă principalul galvanizator pentru ca toţi copiii să îşi atingă potenţialul maxim de dezvoltare.

” A fi un bun părinte înseamnă să creezi cel mai bun mediu pentru dezvoltarea copilului tău, inclusiv educaţie şi stimulare din primii ani de viaţă. Înseamnă să te asiguri că acesta primeşte îngrijirea şi nutriţia adecvată, că este protejat împotriva bolilor şi accidentelor şi primeşte un tratament adecvat atunci când este bolnav,” a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF România.

UNICEF România doreşte să mulţumească tuturor donatorilor care ne-au fost alături în promovarea programelor de educaţie parentală.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare