Mulţumiri donatorilor

Inapoi

UNICEF este recunoscător tuturor donatorilor săi, indiferent de suma oferită, fiindcă fiecare gest, oricât de mic, contează.

În continuare, vă prezentăm trei donatori care au fost deosebit de activi în cadrul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului şi în proiecte pentru copiii cu dizabilităţi

ArcelorMittal Galaţi oferă 160.000 de dolari pentru crearea unui mediu prietenos nou-născuţilor la maternitatea din Galaţi.

Recent, ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România au iniţiat un parteneriat pentru a crea un mediu prietenos pentru mamă şi copil la maternitatea din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi. Producătorul de oţel – o filială a ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică din lume – a acordat 160.000 de dolari pentru implementarea unui program care are drept scop creşterea calităţii serviciilor din maternitate prin instruirea cadrelor medicale, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru mamă şi copil prin înlocuirea mobilierului existent cu echipament modern.

Programul – finanţat de ArcelorMittal Galaţi şi derulat de UNICEF – se va desfăşura pe o perioadă de doi ani şi face parte din Strategia Naţională de Promovare a Alăptării 2003-2012 a României. Programul cuprinde zece paşi ce reprezintă standarde de calitate pe care o serie de maternităţi din lumea întreagă le-au pus în practică pentru a obţine statutul de “Spital Prieten al Copilului” acordat de UNICEF .

“Considerăm că atât angajaţii noştri, cât şi comunitatea locală reprezintă priorităţi pentru noi şi suntem conştienţi de responsabilităţile noastre” a declarat Augustine Kochuparampil, CEO al ArcelorMittal Galaţi. “Una dintre priorităţile stabilite în strategia ArcelorMittal Galaţi este aceea de a asigura cele mai înalte standarde de sănătate şi de siguranţă a muncii, iar implicarea în modernizarea maternităţii locale este una dintre modalităţile alese de noi pentru a sprijini locuitorii din Galaţi, pornind de la cei mai tineri.”

În cadrul acestui program, angajaţii ArcelorMittal Galaţi – inclusiv managerii – se vor implica în procesul de implementare. “Deţinem un rol important în comunitatea locală, iar acest lucru ne obligă să oferim ajutor pentru a răspunde nevoilor celor mai stringente ale oamenilor. Prin sprijinirea eforturilor maternităţii de a oferi condiţii mai bune şi de a educa noii părinţi dorim să ne asigurăm că noua generaţie se bucură de un început sănătos în viaţă” a adăugat Dl. Kochuparampil.

Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney, a subliniat faptul că este important ca mamele să devină conştiente de beneficiile majore ale alăptării exclusive până la şase luni şi ale continuării alăptării şi după diversificarea alimentaţiei, până la cel puţin doi ani. “Alăptarea este fundamentală pentru dezvoltarea fizică şi psihică a copilului, crescând capacitatea intelectuală a acestuia. Alăptarea este un drept fundamental al copilului,” a afirmat Edmond McLoughney.

‘CLASS pentru UNICEF, UNICEF pentru copii a strâns 60.000 de Euro.

Peste 150 dintre românii care dau cel mai mult dovadă de responsabilitate socială au fost prezenţi şi au făcut donaţii generoase la un eveniment de strângere de fonduri ce a avut o unduitoare temă braziliană. “CLASS pentru UNICEF, UNICEF pentru copii”, al cărui sponsor principal a fost compania de mobilier de lux Class Mob, a reuşit să strângă peste 60.000 de Euro ce au susţinut două proiecte UNICEF menite să ajute copiii cu dizabilităţi.

Fondurilor strânse de la sponsori s-au adăugat cele adunate printr-o licitaţie de articole amuzante şi pline de imaginaţie, printre care s-au numărat: un tablou reprezentând plaja Copacabana (cumpărat de Andreea Mihai, Carrefour), un tricou purtând autograful lui Rafael Nadal (cumpărat de Dan Şucu, Mobexpert), o piatră de citrin (cumpărată de Mioriţa Videanu, Titan Mar), un exemplar al cărţii Al cincilea munte semnat de Paulo Coelho, (cumpărat de familia Columbeanu), un tablou realizat de copiii de la Centrul de Diagnostic şi Art Terapie “Dr. Eliza Ionescu” din Timişoara (cumpărat de Sebastian Vlădescu), o excursie la Modena, Italia (cumpărată de Michael Schmidt, Automobile Bavaria) şi două excursii la Rio de Janeiro, Brazilia (cumpărate de Cristina Mirică şi Contesa Anca Vidaeff), dar şi un tricou aparţinându-i lui Dan Şucu (cumpărat de Călin Sas, Bucureşti Trading).

Două proiecte UNICEF de terapie prin artă au beneficiat de pe urma evenimentului. La Centrul de Art Terapie “Dr. Eliza Ionescu” din Timişoara, 80 de copii de la grădiniţe şi şcoli speciale, instituţii de ocrotire a copilului sau din comunitate au beneficiat de asistenţă psihologică şi recuperare bazată pe terapia prin artă. Printre aceştia se află şi copii care au fost victime ale unui abuz, copii autişti şi copii cu probleme de integrare. Centrul “Dr. Eliza Ionescu” a fost primul de acest gen din România şi primul care a oferit servicii de recuperare bazate pe terapia prin artă.

UNICEF a demarat un proiect în acest centru în aprilie 2007. Aici, programele de recuperare sunt personalizate şi includ evaluare psihologică, precum şi planuri de dezvoltare şi de intervenţie pentru fiecare pacient prin intermediul activităţilor centrate pe pictură, olărit, psihometrie, stimulare senzorială, teatru, muzică şi dansuri.

O parte din fondurile strânse prin ‘CLASS pentru UNICEF, UNICEF pentru copii’ s-au îndreptat spre eforturile depuse împreună cu Fundaţia Internaţională pentru Copil şi Familie pentru a se asigura că terapia prin artă este mai bine acceptată în România. Mai precis, proiectul şi-a propus să obţină recunoaşterea oficială a terapiei prin artă ca profesie în România, scop ce a fost atins la sfârşitul lui 2007.

Companiile ce au susţinut şi au luat parte la eveniment au fost AG Production, Alpha Bank, Amset Prodexim, AutoItalia, Automobile Bavaria, Carrefour România, Class Mob, Energy Holding, Media On/Forum Invest, Metro Cash&Carry, Mobexpert, Monden, ProTV, Relad, Romcolor, SofMedica şi Unirea Shopping Center. Gazda acestei seri, organizată de Bouquet, a fost Andi Moisescu, iar Allegretto, Sheila Bonnick şi Brad Vee Johnson (Boney M), Kaoma Band şi Grup As au oferit momente artistice.

Grupul SoftMedica contribuie la un start mai bun în viaţă

Un eveniment caritabil organizat de grupul SofMedica, ce a reuşit să adune peste 145.000 de Euro, a fost unul dintre cele mai reuşite evenimente de strângere de fonduri derulat pentru UNICEF România.

Evenimentul, intitulat “Să le oferim un început mai bun în viaţă” a adunat peste 350 de personalităţi din lumea diplomatică, politică, a afacerilor şi a artelor la Palatul Parlamentului pentru o seară unică de modă şi implicare socială.

Seara a inclus un show de modă în care au fost prezentate, în premieră, colecţii create de Yves Saint Laurent, Alexander McQueen şi Roberto Cavalli şi o licitaţie de bijuterii unice semnate de celebrul designer Ilias Lalaounis.

UNICEF a investit fondurile strânse pentru a transforma o maternitate din Reşiţa într-un “Spital Prieten al Copilului”. De asemenea, a fost înfiinţată o secţie de dializă la domiciliu la Spitalul Fundeni şi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Ambele proiecte vor ajuta copiii să beneficieze de un început mai bun în viaţă. Nou-născuţii vor avea mai multe şanse de a avea parte de o nutriţie şi îngrijiri optime într-un “Spital Prieten al Copilului”, în timp ce copiii care suferă de boli renale vor beneficia de cea mai modernă aparatură de dializă ce oferă tratament indolor la domiciliu.

Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat şi Ambasadorul Statelor Unite, Nicholas Taubman, Ambasadorul Elveţiei Tony Hagen, al Perului Elard Escala, al Greciei Athanassios Dendoulis, Cristiana şi George Copos, Mihaela şi Mircea Geoana, Ioana Tăriceanu, Leslie Hawke şi Doina Levintza.

Articol din: 17 Aprilie 2012

Citeşte în continuare