Ambasadori ai Bunăvoinţei pentru UNICEF

Inapoi

Ambasadorii Bunăvoinţei pentru UNICEF joacă un rol cheie în atingerea obiectivelor UNICEF.

Nana Mouskouri în România

Puterea de comunicare a Nanei Mouskouri este inegalabilă: cu peste 200 de milioane de albume vândute, este nu numai cântăreaţa cu cele mai mari vânzări din istoria muzicii, ci şi purtătorul de cuvânt ideal datorită capacităţii sale de a se exprima în şase limbi. De când a devenit Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF în anul 1993, Nana Mouskouri a vizitat zeci de ţări pentru a promova drepturile copilului, iar multe proiecte pe care le-a susţinut prin apariţiile sale personale au fost finanţate parţial şi de către ea. În esenţă, când Nana Mouskouri vorbeşte – sau cântă – lumea ascultă, motiv pentru care prezenţa sa la Gala UNICEF România 2008, organizată pentru a strânge fonduri destinate susţinerii Iniţiativei “Spital Prieten al Copilului” şi sensibilizării publicului cu privire la beneficiile alăptării, a fost deosebit de importantă pentru succesul acestui eveniment.

Nu se întâmplă foarte des ca o personalitate renumită să viziteze România, şi a fost minunat să putem auzi o persoană atât de convingătoare ca Nana Mouskouri vorbind presei din România despre importanţa nutriţiei copilului în primele şase luni şi despre laptele matern care conţine toate vitaminele, mineralele şi enzimele naturale necesare în acea perioadă critică din viaţa unui copil. În calitate de Ambasador Internaţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF, prezenţa sa a reuşit să întărească eforturile noastre de a sensibiliza opinia publică, printr-o campanie media, şi a fost o adevărată şansă faptul că Ambasadorul Naţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF România, Andreea Marin Bănică, a fost cea care i-a luat un interviu în direct, în timpul teledonului. Teledonul s-a bucurat de o audienţă mare în România; aşadar, nu este o surpriză faptul că lumea a devenit conştientă de importanţa alăptării mai mult ca niciodată.

În timpul şederii sale în România, Nana Mouskori şi-a dedicat câteva ore din programul său încărcat pentru o vizita la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Pantelimon din Bucureşti. Maternitatea, lider local în materie de cele mai bune practici privind alăptarea, a fost evaluată şi va primi în curând calificativul de “Spital Prieten al Copilului”. Însoţită de Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, şi de Reprezentatul UNICEF în România, Edmond McLoughney, Nana Mouskori a făcut un tur al maternităţii Sf. Pantelimon cu ajutorul Monicăi Boer, directorul spitalului, şi al Profesorului Dr. Virgil Ancăr.

Andreea Marin Bănică vizitează sediul central al UNICEF

În România, numele Andreei Marin Bănică se bucură de aceeaşi notorietate pe care o are Nana Mouskouri la nivel mondial. Începându-şi cariera ca prezentator de ştiri, Andreea Marin Bănică a devenit fără îndoială una din cele mai populare şi cunoscute personalităţi media din România. Emisiunea sa, Surprize Surprize, urmărită de o audienţă numeroasă, a atras deseori atenţia asupra situaţiei grele în care se află vârstnicii, copiii, persoanele bolnave sau cele sărace din România şi a scos în evidenţă caracterul umanitar al Andreei.

În decembrie 2006, Andreea Marin Bănică a acceptat numirea sa ca Ambasador Naţional al Bunăvoinţei pentru UNICEF România şi, de atunci, s-a implicat permanent în promovarea drepturilor copilului, prin apariţii personale şi prin campanii de strângere de fonduri, cum ar fi Gala UNICEF. Unul din cele mai importante momente de la numirea sa până în prezent a fost acceptarea invitaţiei de a vizita biroul central al UNICEF din New York, unde a participat la o prezentare şi la o masă rotundă pe tema “Joc şi dezvoltare: asistarea copiilor cu dizabilităţi”, organizate de Misiunea Permanentă a României la ONU şi la care au participat reprezentanţi UNICEF, delegaţi ai Departamentului de Informare Publică şi membri ai altor organizaţii ONU de apărare a drepturilor omului. De asemenea, s-a întâlnit cu Directorul Executiv al UNICEF, Ann Veneman, şi cu alţi oficiali UNICEF, cu ajutorul cărora a reuşit să înţeleagă mai bine problemele copiilor celor mai vulnerabili din lume şi să afle care sunt obiectivele UNICEF în protejarea şi apărarea drepturilor acestora.

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare