Binecunoscuta cântăreaţă susţine strângerea de fonduri pentru maternităţile din România

Inapoi

Nana Mouskouri, una din vocile de aur ale lumii, va veni în România să sprijine strângerea de fonduri pentru maternitatile din România. Ea va participa la teledonul organizat de UNICEF împreuna cu Societatea Româna de Televiziune care va avea loc în data de 10 mai 2008, începînd cu ora 20.00.

Nana Mouskouri soseşte la Bucuresti special pentru acest eveniment şi va fi prezentă în studioul TVR în calitate de Ambasador Internaţional al Bunavoinţei pentru UNICEF.

Datorită talentului ei de a vorbi (si cânta) în engleza, franceză, germană, greacă, italiană şi spaniolă, Nana Mouskouri este purtătorul de cuvânt ideal pentru UNICEF, iar ea a profitat de orice ocazie pentru a promova drepturile copiilor, atât în timpul vizitelor sale în locatii asistate de UNICEF, cât si în timpul concertelor. În calitate de Ambasador al Bunăvoinţei, Nana Mouskouri a promovat neîncetat actiunile de strângere de fonduri şi constientizare ale UNICEF. Atât în interviuri, cât si în timpul concertelor sale, Nana Mouskouri nu ezită să ceara sprijin pentru programele în beneficiul copiilor. Ea însăşi a avut o contribuţie financiară generoasă la dezvoltarea unor proiecte în Guatemala, Kenya, Uganda, Vietnam, Bulgaria şi Rusia.

Gala UNICEF din 10 mai va fi gazduită şi prezentată de Andreea Marin Banica, Ambasador UNICEF al Bunavoinţei pentru România şi se va bucura de participarea unor personalităţi ale vieţii politice, economice şi artistice din România, precum şi a susţinătorilor şi colaboratorilor apropiaţi ai UNICEF. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi o şansă mai bună copiilor care se nasc în maternităţile din România, prin transformarea acestor spitale în Spital Prieten al Copilului.

Iniţiativa Spital Prieten al Copilului a fost lansată în 1991 de către UNICEF într-un efort de a transforma toate maternitatile în centre de sprijinire şi promovare a alăptării. Alăptarea aduce copiilor avantaje care nu pot fi reproduse de nicio altă modalitate de hrănire. Beneficiile laptelui matern sunt vizibile din primele momente de dupa naştere şi durează toată viaţa. Un copil alaptat este mai sănătos şi are o dezvoltare fizică, psihică şi intelectuală mai bună. Legatura care se creează între mama şi copil în momentul alaptării este una extrem de puternica, iar unul dintre rezultatele cele mai bune ale promovării alăptarii este scăderea ratei abandonului copiilor în maternităţi.

Nana Mouskouri s-a nascut şi a crescut în Grecia şi a făcut studii de pian şi canto la Conservatorul din Atena. A debutat într-o taverna din Plaka. La putin timp dupa debut, a câstigat premiul întâi la un festival din Grecia – prima din numeroasele distincţii cu care a fost recompensată de-a lungul carierei sale.
Nana Mouskouri este artistă cu cele mai multe albume vândute din toate timpurile, primind mai mult de 300 de discuri de aur şi platină. A concertat la Londra, la Royal Albert Hall, la Sala Olympia din Paris şi la Carnegie Hall din New York.

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare