ArcelorMittal şi UNICEF ajută nou-născuţii de la Maternitatea din Galaţi să aibă cel mai bun început în viaţă

Inapoi

ArcelorMittal Galaţi şi UNICEF România sunt cu un pas mai aproape de ţelul lor de a transforma Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Andrei într-un "Spital prieten al copilului".

Proiectul, lansat la începutul lui 2008 cu un sprijin în valoare de 160.000 de dolari din partea ArcelorMittal Galaţi, se concentrează pe crearea unui mediu prietenos pentru mamă şi nou-născut, pe oferirea unor servicii de cea mai bună calitate din partea unui personal eficient şi pe echiparea saloanelor cu mobilier nou şi modern. Scopul final al programului este îmbunătăţirea relaţiei dintre mamă şi nou-născut, reducerea abandonului în maternitate, creşterea siguranţei în timpul sarcinii şi îmbunătăţirea abilităţilor parentale.

“Suntem mândri să luăm parte la programul care sprijină noua generaţie să aibă un început bun în viaţă şi vrem să mulţumim UNICEF pentru că a făcut acest proiect posibil”, a declarat Augustine Kochuparampil, C.E.O. ArcelorMittal Galaţi. “Suntem decişi să continuăm să ajutăm tânăra generaţie în ciuda dificultăţilor cu care ne confruntăm pe piaţa internaţională a oţelului, pentru că ne considerăm un partener pe termen lung pentru comunitatea din Galaţi”.

Copiii născuţi la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântul Andrei vor avea parte de cel mai bun început în viaţă. Ei vor sta cu mamele lor din primele momente după naştere, acesta fiind primul pas pentru o bună dezvoltare emoţională. Fiind permanent alături de mamă, copilul va fi alăptat când i se va face foame şi nu după un program rigid. Mamele vor primi, de la asistente, informaţii esenţiale despre beneficiile alăptării, despre cum se hrăneşte corect un nou-născut şi cum trebuie să aibă grijă de copii.

“Alăptarea este primul drept al copilului şi ne dorim ca acest drept să fie respectat în toate maternităţile din România. La Galaţi acest lucru este posibil cu sprijinul deosebit al companiei ArcelorMittal, care s-a implicat nu numai financiar în acest proiect. UNICEF apreciază şi eforturile depuse de personalul maternităţii din Galaţi pentru a schimba practicile şi mentalităţile de hrănire şi îngrijire dăunătoare bebeluşilor”, a declarat Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF în România. “Este o investiţie în bunăstarea miilor de copii care se nasc anual la Galaţi, pentru familiile lor şi comunitatea în care vin pe lume”.

Prima parte a proiectului a constat în înlocuirea paturilor, saltelelor şi mobilierului din toate cele 25 de saloane. UNICEF România şi voluntarii de la ArcelorMittal Galaţi au instalat la Maternitate 105 de paturi şi saltele pentru mame, 86 de pătuţuri cu saltele pentru bebeluşi, 105 noptiere, 47 de mese de înfăşat şi saltelele aferente, 53 de mese şi scaune pentru saloane, 24 de mese şi 90 de scaune pentru sala de mese.

De asemenea, întregul personal medical al maternităţii – 15 medici şi 57 de asistente – a fost instruit pentru a pune accentul pe promovarea alăptării şi pentru a acorda mamelor o atenţie sporită, care se traduce prin consiliere privind modul corect de hrănire a copiilor şi prin sfaturi privind îngrijirea lor. Mai mult, mamele aflate în pericol de a-şi abandona copiii primesc sprijin pentru a-şi putea păstra copiii şi consiliere specializată.

Programul vizează creşterea calităţii serviciilor din Maternitatea din Galaţi şi face parte din Strategia Naţională în domeniul promovării alăptării a Ministerului Sănătăţii Publice.

El este derulat de UNICEF şi cuprinde parcurgerea de catre spital a 10 paşi care reprezintă standardele de calitate şi bune practici pe care tot personalul Maternităţii le va învăţa şi le va utiliza în relaţia cu mama şi copilul. La sfârşitul acestui an, Maternitatea va fi evaluată şi certificată ca “Spital prieten al copilului”.

Despre ArcelorMittal

ArcelorMittal este cea mai mare şi mai globală companie siderurgică, cu operaţiuni în peste 60 de ţări. ArcelorMittal este lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, laolaltă cu rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în 20 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature.

Prin valorile ei de bază, sustenabilitate, calitate şi leadership, ArcelorMittal se angajează să funcţioneze într-un mod responsabil, respectând sănătatea, siguranţa şi bunăstarea angajaţilor săi, contractorilor săi şi comunităţii în care operează. Totodată, se angajează să acţioneze de manieră sustenabilă în privinţa mediului, precum şi a resursele limitate. ArcelorMittal este conştientă că de responsabilitatea pe care o are în privinţa combaterii schimbările climatice globale; compania este printre primele din industrie care face eforturi pentru a descoperi tehnologii inovatoare de producere a oţelului, cercetând şi dezvoltând tehnologii şi soluţii de producere a oţelului care contribuie la combaterea încălzirii globale.

În 2008, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 124,9 miliarde USD şi o producţie brută de oţel de 103,3 milioane de tone, reprezentând aproximativ 10% din producţia mondială de oţel.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MT), Bruxelles (MT), Luxemburg (MT) şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia (MTS).

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Articol din: 17 April 2009

Citeşte în continuare