Arcelormittal Galati oferă UNICEF România 160.000 USD

Inapoi

Galati - ArcelorMittal Galati si UNICEF România au initiat un parteneriat pentru crearea unui mediu prietenos mamei si copilului la Maternitatea Spitalului Clinic de Urgenta "Sfântul Apostol Andrei" Galati.

Producatorul de otel va asigura sprijin în valoare de 160.000 de dolari pentru implementarea unui program care are ca scop cresterea calitatii serviciilor din maternitate prin instruirea cadrelor medicale, precum si îmbunatatirea conditiilor pentru mama si copil prin înlocuirea mobilierului existent cu unul modern. Programul îsi propune sa creeze un mediu prietenos pentru mama si copil, în care mamele sa fie încurajate sa alapteze pentru a oferi noului nascut un bun start în viata. De asemenea, prin promovarea alaptarii se va realiza îmbunatatirea relatiei mama – nou nascut, reducerea abandonului la nivelul maternitatii, precum si îmbunatatirea abilitatilor parentale.

“Consideram ca atât angajatii, cât si comunitatea locala sunt prioritatile noastre si suntem constienti de responsabilitatile asumate”, a declarat Augustine Kochuparampil, C.E.O. ArcelorMittal Galati. “Asigurarea celor mai înalte standarde de sanatate si securitate în munca reprezinta o prioritate a strategiei ArcelorMittal, iar implicarea în modernizarea maternitatii locale este una dintre modalitatile alese de noi pentru a sprijini locuitorii din Galati, pornind de la cei mai tineri. Am initiat programe care vor contribui la îmbunatatirea conditiilor de viata pentru angajatii nostri si familiile lor, suntem decisi sa le continuam si sa oferim sprijinul nostru locuitorilor din Galati”.

Programul – finantat de ArcelorMittal Galati si derulat de UNICEF – se va desfasura pe o perioada de doi ani. Programul cuprinde 10 pasi reprezentând standarde de calitate si bune practici pe care tot personalul maternitatii le va învata si le va utiliza în relatia cu mama si copil.

Întregul personal al maternitatii va fi instruit pentru promovarea alaptarii, îngrijirea mamei si copilului si îsi va îmbunatati abilitatile de suport si consiliere, putând oferi astfel servicii eficiente în acest domeniul. Dupa perioada de instruire a personalului, maternitatea va primi mobilier specific care va asigura un mediu prietenos în saloanele mama-copil.

Acest program face parte din Strategia Nationala (2003-2012) a Ministerului Sanatatii Publice, în domeniul promovarii alaptarii.

ArcelorMittal Galati se va implica activ si cu voluntari – de la membri ai managementului, pâna la simpli angajati – care vor ajuta la implementarea proiectului.

“Avem un rol important în comunitatea locala, iar acest lucru ne obliga sa oferim ajutor în rezolvarea celor mai presante nevoi ale oamenilor. Sprijinirea maternitatii în efortul sau de a acorda conditii mai bune si instruire pentru proaspetii parinti este modul nostru de a ne asigura ca noua generatie are un start sanatos în viata”, a mai spus Augustine Kochuparampil.

Maternitatea va deveni “Prieten al Copilului”, oferind conditii propice pentru crearea unei legaturi strânse între mama si copil si va putea, astfel, sa conduca la scaderea numarului de copii abandonati. Îmbunatatirea conditiilor de cazare, a serviciilor medicale, precum si consilierea permanenta data de personal au rolul de a creste calitatea serviciilor oferite de maternitate.

“Alaptarea este un drept al copilului. Este important ca mamele sa fie constiente de beneficiile majore ale alaptarii exclusive pâna la sase luni, de continuarea alaptarii si dupa diversificarea alimentatiei pâna la doi ani si peste. Alaptarea asigura atât dezvoltarea fizica si psihica a copilului, precum si cresterea capacitatii intelectuale. Mama care alapteaza nu îsi va mai abandona copilul”, a declarat Reprezentantul UNICEF în România, Edmond McLoughney.

ArcelorMittal Galati implementeaza numeroase proiecte de responsabilitate sociala corporatista, în diverse domenii, de la sanatate si educatie, pâna la îmbunatatirea conditiilor de viata pentru locuitorii Judetului Galati.

Despre ArcelorMittal
ArcelorMittal este cea mai mare si mai globala companie siderurgica, având 310.000 de angajati în peste 60 de tari. Compania reuneste numarul unu si numarul doi mondial, Arcelor si Mittal Steel. ArcelorMittal este lider pe pietele globale importante, incluzând domeniile auto, constructii, electrocasnice si ambalare, având sisteme performante de cercetare si dezvoltare, precum si tehnologice, laolalta cu rezerve cuantificabile de materii prime si retele de distributie de top. Compania este prezenta cu unitati de productie în 28 de tari din Europa, Asia, Africa si America, pe toate pietele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente pâna la cele mature si intentioneaza sa-si consolideze aceasta pozitie si pe pietele cu un potential mare de crestere cum ar fi China si India. Conform rezultatelor financiare neauditate ale ArcelorMittal pentru 2007, compania a înregistrat venituri de 105,2 miliarde USD si o productie de 116 milioane de tone, adica circa 10 la suta din productia globala de otel.

ArcelorMittal este cotat la bursele din New York (MT), Amsterdam (MT), Paris (MTP), Bruxelles (MTBL), Luxemburg (MT) si la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid si Valencia (MTS).
Despre UNICEF România
UNICEF este prezent în România si în alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pâna la adolescenta. In România, UNICEF sustine drepturile copiilor prin programe de sanatate si nutritie, educatie de calitate, precum si prin protectia copiilor împotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Sorana Savu, Florenta Ghita
Premium Communication
Tel: +40 745 061 858; +40 740 063 116
E-mail: sorana.savu@premiumpr.ro; florenta.ghita@premiumpr.ro

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare