Ajutoare UNICEF pentru 443 de copii din Dorohoi şi judeţul Suceava

Inapoi

Bucureşti, 10 august 2010 - UNICEF trimite pachete cu produse de igienă pentru 443 de copii din Dorohoi şi din patru comunităţi din judeţul Suceava: Dărmăneşti, Dorneşti, Pătrăuţi şi Suceviţa. Pachetele conţin: săpun, şampon, periuţe şi pastă de dinţi, prosoape, detergenţi şi dezinfectanţi, ligheane, hârtie igienică şi scutece de unică folosinţă pentru bebeluşi. De asemenea, UNICEF va achiziţiona, în zilele următoare, medicamente pentru copii pentru Spitalul Municipal din Dorohoi. Valoarea totală a pachetelor şi medicamenteleor este de peste 25.000 USD. Această acţiune face parte din campania “Digul Speranţei”, iniţiată de UNICEF şi Realitatea TV la începutul lunii iulie pentru a veni în ajutorul victimelor inundaţiilor.

Inundaţiile din luna iunie 2010 au afectat peste 30 de judeţe din România. Campania UNICEF şi Realitatea TV se concentrează asupra familiilor cu copii din trei judeţe: Bacău, Botoşani şi Suceava.

Pe parcursul lunii iulie, 12 echipe de profesionişti, alcătuite din câte un asistent social şi un psiholog s-au aflat pe teren în aceste şase comunităţi. Echipele au intervenit în taberele de sinistraţi organizate de autorităţile locale acordând asistenţă psiho-socială şi consiliere familiilor şi derulând cu copiii activităţi menite să reducă traumele cauzate de inundaţii. În acelaşi timp, rolul echipelor a fost de a strânge informaţii despre nevoile imediate şi pe termen lung ale familiilor afectate, care nu au fost deja acoperite. În urma intervenţiei lor au fost identificate familiile care primesc pachete din partea UNICEF.

În următoarea perioadă, intevenţiile UNICEF se vor concentra în special asupra şcolii şi îmbunătăţirii participării la educaţie a copiilor din aceste comunităţi. În strânsă colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, UNICEF va contribui la reabilitarea şi dotarea cu mobilier a unora dintre şcolile cele mai afectate şi va oferi rechizite pentru noul an copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară. Împreună cu alţi parteneri, UNICEF va dezvolta o serie de proiecte la nivelul familiei, şcolii şi comunităţii care vor contribui la scăderea ratei abandonului şcolar şi la prevenirea pe termen lung a acestui fenomen.

De asemenea, UNICEF va contribui la reabilitarea locuinţelor a 50 de familii cu mai mult de doi copii din Dorohoi.

Campania “Digul Speranţei” va continua până pe data de 6 septembrie 2010. Se poate dona în continuare prin SMS cu valoarea de 2 euro la numărul 876 deschis în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote. Romtelecom a pus la dispoziţie numărul de telefon, 0900.900.760 cu tarif de 2 euro pe apel. Serviciile au fost oferite gratuit de partenerii de comunicaţii şi nu se va percepe TVA la suma donată. De asemenea, se pot face donaţii la orice sucursală BRD, în contul UNICEF deschis la BRD-Groupe Societe Generale, Sucursala Mari Clienţi, RO10 BRDE 450S V434 6556 4500 (cod 04). Pentru donaţii online şi detalii despre campanie, accesaţi www.unicef.ro.

Pentru mai multe detalii, contactaţi:

Raluca Manţa, UNICEF România, 021.201.78.55, rmanta@unicef.org

Articol din: 17 April 2012

Citeşte în continuare