Ajutoare pentru copiii sinistraţi

Inapoi

UNICEF România va organiza un prim transport cu ajutoare de urgenţă pentru copiii din zonele afectate de inundaţiile din luna iulie. Peste 1000 de pachete conţinând obiecte de igienă personală, haine, încălţăminte şi jucării vor fi distribuite pentru început în cele mai afectate comunităţi: Săuceşti, Buhoci, Tamaşi şi Letea Veche în judeţul Bacău şi Tămăşeni în judeţul Neamţ.

Pachetele, în valoare de peste 35.000 de Euro, conţin o parte din produsele donate Amway Marketing Romania, la care se adaugă obiecte achiziţionate din fondurile strânse în urma teledonului organizat de postul de televiziune Realitatea TV şi UNICEF în cadrul campaniei “România prinde rădăcini”. Pachetele au fost realizate şi vor fi distribuite cu ajutorul voluntarilor din Orange România. Distribuţia va fi asigurată şi de efective ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative. În săptămânile care urmează, UNICEF va continua să distribuie ajutoare şi în celelalte comunităţi afectate.

În data de 6 august, Reprezentantul UNICEF în România, domnul Edmond McLoughney şi Specialistul de Programe Voica Pop l-au însoţit pe Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, într-o vizită de monitorizare în judeţele Suceava şi Botoşani. Ministrul şi reprezentanţii UNICEF s-au întâlnit cu autorităţile locale pentru a evalua situaţia din momentul actual, precum şi cu victime ale inundaţiilor.

“Am vizitat satele din zonele inundate şi am fost impresionat de situaţia copiilor de acolo. Lumea pe care o cunoşteau si în care se simţeau in siguranţă s-a prăbuşit în jurul lor în doar câteva minute. Nu mai au haine, nu mai au jucării, nu mai au nimic. Acum trebuie să-i ajutăm să-şi reconstruiască universul şi să redobândească încrederea că totul va fi bine.” a declarat Reprezentantul UNICEF în România.

Autorităţile au răspuns imediat la situaţia de urgenţă din nord-estul României, iar acţiunile de ajutorare ale UNICEF vor veni în completarea măsurilor luate de Guvern şi se vor concentra în primul rând asupra copiilor. UNICEF va contribui la susţinerea copiilor din familiile afectate, în special în ceea ce priveşte sănătatea, educaţia şi protecţia lor.

Campania “România prinde rădăcini” va continua timp de o lună, perioadă în care numerele de telefon şi de SMS vor rămâne la dispoziţia telespectatorilor care doresc să devină donatori. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon, 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Persoană de contact: Raluca Zaharia, Fundraising Consultant, UNICEF, 021.201.7847, rzaharia@unicef.org

Articol din: 17 April 2008

Citeşte în continuare