A patra Gala UNICEF în beneficiul copiilor din România

Inapoi

Bucureşti, 6 octombrie 2006 - La Palatul Parlamentului a avut loc cea de a patra Gală UNICEF. Evenimentul a reunit 400 de invitaţi care au contribuit la strângerea a peste 100.000 USD.UNICEF va dona aceste fonduri pentru dezvoltarea unor proiecte în beneficiul copiilor şi tinerilor afectaţi de HIV/SIDA din România. Sponsorul principal al serii a fost compania Carrefour Romania.

Proiectele care vor fi implementate au ca scop crearea unei reţele unitare a tinerilor seropozitivi, la nivel naţional, care să devină un partener important pentru factorii de deciziei din domeniu şi un promotor al drepturilor copilului şi adolescentului care trăieşte cu HIV/SIDA din România.

“Suntem onoraţi de prezenţa atâtor personalităţi şi reprezentanţi ai companiilor din România la Gala UNICEF, care a fost un bun prilej pentru a face cunoscute o parte din problemele cu care se confruntă copiii şi adolescenţii afectaţi de HIV/SIDA. Cu cât comunitatea de afaceri va cunoaşte mai bine aceste probleme, cu atât mai mult se va putea implica alături de noi în rezolvarea lor. Bunăstarea copiilor, în special a celor vulnerabili, nu este numai responsabilitatea familiilor lor sau a Guvernului, ci a întregii societăţi. Avem nevoie de tot sprijinul pe care îl putem obţine, în special din partea sectorului privat,” a declarat Pierre Poupard, Reprezentant UNICEF în România.

Evenimentul a constat în prezentarea celor mai recente colecţii de modă create de Stephan Pelger, La Perla Prêt a Porter şi Laurent Le Bourhis (Franţa). Oaspetele de onoare al serii a fost Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta a României.

Gala a fost prezentată de Andreea Marin şi s-a bucurat de prezenţa unor personalităţi ale comunităţii de afaceri şi ale vieţii sociale şi culturale: Andreea Esca şi Alexandre Eram, Ilie şi Amalia Năstase, Ioana Popescu Tăriceanu (Preşedintele Fundaţiei “Copii Sănătoşi”), Mihaela Geoană, Dinu Patriciu, Diana Lăscărescu, Liliana Iorgulescu, Oana Cuzino, Camelia Şucu. Evenimentul a fost onorat şi de prezenşa unor reprezentanţi ai corpului diplomatic, printre care s-au remarcat Ambasadorul Franţei, Excelenţa Sa Dl. Herve Bolot, Ambasadorul Republicii Peru, Excelenţa Sa Dl. Elard Alberto Escala, Ambasadorul Republicii Coreea, Excelenţa Sa Dl. Ihl Song Choi, Ambasadorul Olandei, Excelenţa Sa Dl. Jaques Louis Werner, Şeful Delegaţiei Comisiei Uniunii Europene în România, Dl. Jonathan Scheele, Coordonatorul Rezident al Sistemului ONU în România, Dna. Soknan Han Jung şi Directorul UNESCO, Dl. Jan Sadlak.

Companiile care au susţinut Gala UNICEF din 5 octombrie sunt: Carrefour, ca partener oficial al Galei, Mobexpert Group, LaDorna, SofMedica, Aviva Asigurări de Viaţă, ABN AMRO Bank Romania, Arctic, Metro Cash and Carry, Class Mob, Elmec, AIG Life Asigurări, Mega Image, Advent International Romania, Samsung, Citibank, Odyssey Communications, Volvo, Unirea Medical Center, Holcim, European Investment Services, LG, Pasmatex.

Persoane de contact:
Codruta Hedeşiu, Coordonator Relaţii Externe şi Presă, tel: (021)201.78.64, e-mail chedesiu@unicef.org
Raluca Zaharia, Consultant Comunicare, tel: (021)201.78.47, e-mail: rzaharia@unicef.org

Articol din: 17 April 2006

Citeşte în continuare