Descriere proiect

Inapoi

”Ce vrei să te faci când vei fi mare?” este un proiect dedicat copiilor romi, realizat de Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” în cadrul campaniei UNICEF de participare şcolară, „Hai la şcoală!”.

Intenția principală a proiectului este de a promova importanța și beneficiile educației în rândul familiilor rome. Douăzecișipatru de profesioniști romi își prezintă parcursul educațional și povestesc despre obstacolele pe care le-au depășit – fie ele greutăți materiale sau momente de discrimnare – într-un film documentar care subliniază puterea educației de a schimba viața unui om și demontează stereotipurile asociate cu populația romă.

O broșură și un volum de interviuri cu modelele de succes rome, precum și o expoziție de fotografii realizate de fotografa de origine franceza Geraldine Aresteanu însoțesc și completează filmul documentar.

Proiectul a fost lansat în luna decembrie 2011, cu susținerea artiștilor Adela Popescu şi Connect-R.

Documentarul și expoziția de fotografie vor fi prezentate în 30 de școli din țară cuprinse în Campania UNICEF, „Hai la şcoală!”. Vizionările vor fi punctul de plecare pentru discuții între copii, părinți, profesori și modelele rome de succes pe tema rolului educației. În total, peste 600 de copii vor avea ocazia de a discuta cu persoane care și-au depășit condiția prin educație și de a afla cum pot fi învinse obstacolele care apar în calea implinirii visurilor lor.
Proiectul urmărește și tragerea unui semnal de alarmă în comunitățile vizate cu privire la dificultățile de integrare pe care le întâmpină copiii din grupuri vulnerabile și oferirea unor puncte de sprijin pentru demontarea stereotipurilor legate de populația romă.

Citeşte în continuare