Tineri părinți, cu 4 copii. Mama casnică, tatăl operat de hernie, nu mai poate munci. Asistentul social: “există soluții.”

Inapoi

“Domnii sunt de la UNICEF.” Domnu’ Arvinte intră primul, își drege vocea și face prezentările.

 

“Domnii sunt de la UNICEF.” Domnu’ Arvinte intră primul, își drege vocea și face prezentările. Îi cunoaște pe Toader Petru și Adina Goraș de câteva săptămâni, de când le-a intrat în casă să vadă cum trăiesc. La Sohodor, în comuna Horgești, nu-ți calcă pragul așa de des musafirii, și suntem primiți cu mirare.

Curtea casei e largă și iarba a crescut mai peste tot, mai puțin pe mormanul de nisip din față. Toader Petru și Adina au început să înalțe casă de câțiva ani, dar de ceva vreme s-au oprit. Rândurile de cărămizi de chirpici se văd clădite cu grijă, la fel plăcile de pal și câțiva saci de ciment, stivuiți la perete. Ferestrele și ușa nu sunt încă bine fixate și intră curent pe sub rosturi. Până să fie gata, mai e mult.

Din holul rece trecem în prima cameră, unde se înghesuie pe pat toată familia. Toader și Adina au 4 copii: Constinela Francesca de 6 ani, Ioan Luca Remus de 4, Iacob Petru de 3 ani și cea mai mică, Lavinia Emanuela, de 1 an și 2 luni. Sunt căsătoriți de 7 ani și sunt încă amândoi foarte tineri: el are 26 de ani, ea 23.

Citiți mai multe aici: http://unicef.ro/serviciicomunitarepentrucopii/poveste/tineri-parinti-cu-4-copii-mama-casnica-tatal-operat-de-hernie-nu-mai-poate-munci-asistentul-social-exista-solutii-14

Citeşte în continuare