Terez, 35 de ani, mama unei fetițe cu tumori la ochi: “Cel mai de folos o fost vorbele care le-o explicat doamna de la asistență socială”

Inapoi

În curte la numărul 12A pe strada Martir Crișan se joacă doi pui de căței cu doi pui de om.

 

În curte la numărul 12A pe strada Martir Crișan se joacă doi pui de căței cu doi pui de om. A dat soarele și se bucură toți de primăvară. Pe cățelușa mai mare o chemă Luiza. Are numele scris cu litere mari de tipar pe cușcă. Aleargă în întâmpinarea noastră și dă din coadă.

Terez vine să ne ia de la poartă și ne conduce în căsuța din spate, unde locuiește cu fetițele și cu soțul. În prima cămăruță, fetele stau adesea pe canapea și se uită la televizor, la desene animate. Ne așezăm lângă ele, pe cuvertura țesută în casă. De pe pereți ne privesc fix cerbii și păunii din carpetele colorate. Nu e așa multă lumină, dar e un univers ordonat, presărat cu semnele existenței unor copii: câțiva maimuțoi de pluș, o păpușă și o pungă de chipsuri de care le plac fetelor.

Cosmina Maria Moldovan are 6 ani și merge la grădiniță. Florina Denisa Gerebenes are 3 și stă acasă. Sunt surori din căsătorii diferite ale mamei. Cosmina mai are un frate mai mare, de 15 ani, care stă cu tatăl lui la Târgu Mureș. Terez a rămas în Moinești cu fata și și-a refăcut familia. Soțul nu e angajat, dar lucrează cu ziua și azi e dus de-acasă la muncă. Stau în casa bunicilor lui.

Citiți mai multe aici: http://unicef.ro/serviciicomunitarepentrucopii/poveste/terez-35-de-ani-mama-unei-fetite-cu-tumori-la-ochi-cel-mai-de-folos-o-fost-vorbele-care-le-o-explicat-doamna-de-la-asistenta-sociala-23

Citeşte în continuare