SALVEZI UN COPIL, SALVEZI O LUME! Povestea lui Florin

Inapoi

În fața școlii e forfotă mare. Prichindei cu ghiozdane intră și ies pe poartă și nu stau locului. Mulți dintre ei sunt în costum național, ca și doamnele profesoare. Au pregătit și pâine și sare și cocarde în forma României.

 

-   Povestea lui Florin -

Florin sau Onorică, așa cum îl alintă mama sa, ne-a așteptat în pragul casei, cu brațele pregătite pentru îmbrățișări și cu dorința de a-și cunoaște cât mai bine musafirii. Are 10 ani și este unul dintre cei opt copii ai familiei Prisecaru.

Florin este diagnosticat cu parapareză spastică dar, în ciuda greutăților care i-au marcat copilăria, este un copil vesel, plin de energie și extrem de inteligent. După multiple vizite la medici, făcute încă de la o vârstă fragedă, Florin a reușit să facă primii pași și, la vârsta de 7 ani, mama sa a hotărât să îl trimită la școală pentru „a învăța carte”. Spre bucuria mamei lui, notele sale sunt lăudabile, iar dorința lui cea mai mare este să continue școala. Își dedică timpul și fraților mai mici, pe care îi ajută în fiecare zi să își pregătească temele. De curând, Florin a trecut în clasa a V-a, iar îngrijorarea mamei este evidentă.

Citiți mai multe aici.

Citeşte în continuare