Povestea Gabrielei

Inapoi

Gabriela are doar 11 luni. Locuiește alături de mama și tatăl ei într-un sat din județul Bacău. Locuința lor este degradata, are pământ pe jos, dar ce te poți aștepta de la o încăpere de nici 10 metri pătrați fără electricitate și fără căldură.

Cu toate acestea, părinții își iubesc foarte mult copilul. Conștientizează condițiile dificile de trai și nu își mai doresc alți copii. Vor să îi ofere Gabrielei o viață cât mai bună. Părinții își duc fetița la doctor regulat, au grijă să aibă toate vaccinurile necesare facute. Vor să o trimită la școală, să aibă o educație bună, să își poată crea un viitor mai bun.

Asistentul social din cadrul proiectului inițiat de UNICEF a luat cunostință de cazul Gabrielei în iunie anul trecut. Fetița nu avea certificat de naștere și părinții nu știau cum să îl obțină. Asistentul social i-a ajutat să întocmească toate actele necesare astfel acum Gabriela poate beneficia de drepturile ce i se cuvin. În același timp, asistentul social îi vizitează frecvent și o ajuta de Diana, mama fetiței, cu cele mai bune sfaturi pentru a-i oferi o viața cât mai bună copilului ei.

Citeşte în continuare