Povestea familiei Popescu

Inapoi

Familia Popescu se bucura de 3 copii foarte frumoși și jucăuși: Anghel, Crina și Eliza. Baiatul este cel mai mare și are 12 ani,  urmează Crina – 10 ani și Eliza – 8 ani.

Copiii locuiesc acum cu bunicii din partea tatălui. Mama i-a parasit în urmă cu 2 ani și nu i-a mai contactat de atunci. Între timp tatăl a plecat în strainatate pentru a le oferi copiilor un trai mai bun. Cine stie, fără grija bunicilor și fără sprijinul comunității, copiii poate ar fi ajuns pe drumuri sau într-o casa de copii.

Pentru Anghel, Crina și Eliza bunicii reprezintă întreg universul lor. Copiii sunt ocroți, hrăniți și iubiți.

Bunica este foarte atasată de copiii, amândoi bunicii muncesc de dimineață până seara pentru a le oferi tot ce e mai bun. Copiilor le este foarte dor de tată și se bucură de puținele momente când reușesc să vorbească cu el, fie prin telefon, fie pe internet. De mama nu prea vorbesc… totuși își amintesc cu nostalgie momentele când erau o familie întregită.

Acum ca a venit vacanța, Anghel își ajută bunicul la stână. Deși este slabuț și are probleme de sănătate el dă oile la strungă.

Asistentul social se asigură ca cei trei copii beneficiaza de protectia și dragostea familiei. „ Acesta este un caz fericit, copiii sunt îngrijiți și iubiți.Prin suport și consiliere este important să păstrăm copiii în familie, o instituție rece și absentă nu poate suplini dragostea familiei.”

Citeşte în continuare