Misiune de primar: niciun copil vulnerabil

Inapoi

În fața școlii e forfotă mare. Prichindei cu ghiozdane intră și ies pe poartă și nu stau locului. Mulți dintre ei sunt în costum național, ca și doamnele profesoare. Au pregătit și pâine și sare și cocarde în forma României.

 

Gheorghe Baciu vrea să nu mai existe familii cu vulnerabilități în Slănic Moldova. Știe bine ce înseamnă să fii vulnerabil pentru că a trăit pe pielea lui. Acasă erau șase copii și doar tata lucra. Când au fost alunecări de teren, le-au luat casa și au rămas sinistrați. Își aduce și azi aminte de locurile din Slănic unde vindea afine ca să aibă din ce trăi. Surorile lui nu vroiau să vândă, dar el era îndrăzneț. Cu banii cumpăra jumătate de pachet de unt și carne cu os pentru supă.

Azi e primarul localității. “Toți frații avem măcar o casă și am reușit în viață. E o responsabilitate să arăt oamenilor necăjiți… Este pentru mine ceva atât de onorant și de responsabil încât e o provocare să rezolv toate problemele astea. E aproape de nerealizat, dar eu am mare încredere că prin exemplul personal vom reuși.”

Citiți mai multe aici.

Citeşte în continuare