HIV/SIDA

Inapoi

Având în vedere cauza majorităţii infecţiilor cu HIV/SIDA din România, şi anume transmiterea nosocomială (intraspitalicească) la copii între 1986 şi 1991, majoritatea persoanelor ce trăiesc cu HIV sunt fie în ultimii ani ai adolescenţei, fie au o vârstă cuprinsă între 20 şi 25 de ani.

Cum aceste persoane se află la o vârstă la care sunt active din punct de vedere sexual, fără consiliere şi tratament adecvat există un risc ridicat ca ratele infecţiei să crească rapid.

Aproximativ 7.000 de români sunt supravieţuitori de lungă durată ai bolii graţie răspunsului excelent al sectorului medical. Totuşi, cu toate că România a reuşit să se asigure că cei ce trăiesc cu HIV/SIDA beneficiază de medicaţie corespunzătoare, potrivit ONG-urilor ce au reprezentat aceste persoane în 2010, presiunile financiare ameninţă să întrerupă acest tratament vital.

O altă prioritate este integrarea persoanelor cu HIV/SIDA în societate şi pe piaţa muncii. În ciuda legislaţiei împotriva discriminării şi a campaniilor de educare a populaţiei, discriminarea rămâne un fenomen răspândit. Deoarece multe persoane afectate de această boală s-au lovit de excludere în şcoală şi în comunităţile lor, de multe ori ele nu sunt îndeajuns pregătite pentru câmpul muncii.

Citeşte în continuare