Zâmbet pentru Asia

Inapoi

UNICEF împreună cu Televiziunea Română a lansat în 7 ianuarie 2005, pe toate cele patru staţii ale sale, campania "Zâmbet pentru Asia" pentru colectarea de fonduri destinate persoanelor şi în special copiilor afectaţi de cutremurul din Asia de Sud-Est de la sfârşitul anului 2004.

Campania s-a derulat timp de o lună, în perioada 7 ianuarie-10 februarie.

Tot în cadrul acestei campanii, TVR a lansat spre vânzare, prin TVR Media, un produs de televiziune – DVD-ul “Thailanda, Academia de Turism”, realizat de Andreea Marin şi Călin Vrabie. Cele patru canale ale TVR au fost implicate pe parcursul unei întregi zile, duminică, 23 ianuarie 2005, într-o campanie-maraton de strângere de fonduri.

De dimineaţa şi până seara, TVR şi studiourile teritoriale (TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iaşi, TVR Timişoara), i-au chemat pe telespectatorii de pretutindeni în sprijinul oamenilor aflaţi în suferinţă. De la ora 17.00, TVR 1 şi TVR Internaţional au transmis în direct un spectacol de la Sala Palatului.

Andreea Marin şi Mihai Constantin – gazdele spectacolului “Zâmbet pentru Asia”

De la ora 20.00, a fost rândul postului TVR 2 să preia ştafeta, transmiţând în direct de la Sala Radio spectacolul “Zâmbet pentru Asia”, spectacol de solidaritate a artiştilor români cu victimele catastrofei din Asia de Sud-Est, la care au participat: Felicia Filip, Maia Morgenstern, Angela Similea, Valentin Gheorghiu, Marcel Iureş, Gheorghe Dinică, Tudor Gheorghe, Dinu Iancu Sălăjanu, Cristina Anghelescu, Mihai Spiridon ş.a. Spectacolul de la TVR 2 a fost transmis înregistrat şi pe TVR Internaţional.

Românii au avut la dispoziţie mai multe variante pentru a sprijini persoanele în nevoie: cumpărând un bilet la spectacolele de la Sala Palatului şi Sala Radio, apelând un număr de telefon sau trimiţând un mesaj telefonic, cumpărând un DVD, donând bani în conturile deschise de UNICEF. Telespectatorii celor patru canale ale TVR au fost invitaţi să doneze, cu un simplu apel telefonic (tarif 1.785 USD/SMS) sau printr-un mesaj telefonic (tarif 1.785 USD/SMS), bani pentru cei care au pierdut aproape totul.

Astfel, numai în perioada 11-19 ianuarie 2005, teledonul “Zâmbet pentru Asia” a reuşit să strângă peste 46.500 USD (peste 1,3 miliarde de lei), rezultate din aproximativ 26.200 de donaţii. În plus, începand din 21 ianuarie şi până în 10 februarie, s-au deschis două linii telefonice, cu trepte diferite de tarifare, unde s-a putut suna pentru a dona 2 sau 4 Euro (fără TVA) pentru victimele cutremurului din Asia.

UNICEF, prin conturile sale, a gestionat şi a direcţionat toate aceste donaţii, raportând TVR încasările şi destinaţia acestor fonduri, pentru ca TVR să informeze permanent publicul asupra beneficiilor acestei campanii. Pe parcusul întregii campanii s-au strâns în total 750.000 de dolari.

Citeşte în continuare