Salvezi un copil, salvezi o lume!

Inapoi

O noua campanie de strângere de fonduri pentru copii

UNICEF_Banner_1

În perioada 27 aprilie -27 mai 2018, UNICEF derulează în parteneriat cu Antena 3 campania „Salvezi un copil, salvezi o lume”, o campanie de informare, conștientizare și strângere de fonduri dedicată copiilor vulnerabili.

UNICEF face un apel către telespectatorii Antena 3 să devină Prieteni UNICEF,  trimițând un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Digi Mobil, Vodafone și Orange în valoare de 2 euro luna de lună.

Donațiile pot fi făcute și online pe pagina: www.unicef.ro/salvezi-un-copil/.

Cu fondurile strânse, UNICEF va avea resurse pentru a sprijini copiii, în special cei care provin din familii vulnerabile, să beneficieze de servicii comunitare integrate: să beneficieze de tratamentele de care au nevoie, să crească alături de familia lor, să se dezvolte armonios fără violenta și să se bucure de copilărie.

Conform datelor Eurostat din 2013 peste 40% din populația României, respectiv peste 49% din populația de copii a României, era expusă riscului de a trăi în sărăcie. Aproximativ 300.000 de copii din România se află în afara sistemului de educație, peste 60.000 de copii sunt separați de familiile lor, iar aproximativ 10% din sarcini sunt înregistrate la adolescente.  Motivele sunt complexe, interdependente și continuă să se transmită de la o generație la alta. Accesul scăzut la servicii de sănătate, sociale și de educație, la care se adaugă cunoștințe limitate despre drepturi și oportunități, duc la excluziunea socială a familiilor vulnerabile și a copiilor acestora.

Criza economică a afectat familiile vulnerabile prin pierderea locurilor de muncă și prin reducerea veniturilor obținute din munca în țară sau în străinătate. Criza a afectat totodată și capacitatea sistemelor de protecție socială, sănătate și educație de a răspunde nevoilor multiple ale copiilor și familiilor vulnerabile. Cei mai vulnerabili copii sunt cei din familii sărace, din comunități de romi, din mediul rural și copiii cu dizabilități.

Devenind Prieteni UNICEF veți oferi copiilor vulnerabili posibilitatea de a avea șanse egale la dezvoltare.

 Întrebări și răspunsuri:

1. De ce să donez lunar pentru copii?

Pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate, este nevoie de investiții pe termen lung. Așadar, avem nevoie de un sprijin constant din partea susținătorilor noștri, sub forma unor donații lună de lună. Este, de altfel, expresia concretă a încrederii lor, dar și a dorinței personale de a contribui direct la îmbunătățirea vieții copiilor din România și din lume.

2. Cum pot să donez lunar?

Intră pe www.unicef.ro/salvezi-un-copil, alege suma pe care vrei să o donezi lunar și completează formularul cu datele personale.

După donație, vei primi un e-mail automat din partea UNICEF în România. Suma aleasă va fi debitată lunar din contul tău.

3. Cum pot anula o donație?

Pentru anularea unei donații făcute online, regăsiți link-ul de dezabonare la finalul emailului de confirmare a primei donații efectuate.

Pentru anularea unei donatii recurente prin SMS, trimiteți textul “COPIL STOP” la 8844.

4. După o întrerupere, cum pot relua donațiile lunare?

Poți relua programul de donații lunare urmând din nou pasii de le punctul 2.

5. Cum sunt folosiți banii strânși prin donațiile lunare?

Cu fondurile strânse prin donațiile lunare, UNICEF va dezvolta modele de intervenție prin care se oferă șanse egale la dezvoltare celor mai vulnerabili copii din România și din lume. Detalii la:  http://unicef.ro/serviciicomunitarepentrucopii .

Dacă ai alte întrebări, te rugăm să ne contactezi la prietenunicef@unicef.org sau 021 201 78 43. Mulțumim!

Citeşte în continuare