România prinde rădăcini

Inapoi

Campania realizată de Realitatea TV şi UNICEF "România prinde rădăcini" a adus 554 000 de euro pentru copiii afectaţi de inundaţiile din vara lui 2008.

Citeşte raportul final pentru campania UNICEF – Realitatea TV “România prinde rădăcini”

În data de 4 septembrie 2008 s-a încheiat campania de strângere de fonduri “România prinde rădăcini” iniţiată de Realitatea TV şi UNICEF România pentru a veni în ajutorul copiilor din cele şase judeţe din nordul României, greu încercaţi de inundaţiile din luna iulie 2008.

Campania s-a derulat timp de o lună de zile şi a adus 554.000 de euro şi donaţii în produse cu ajutorul cărora UNICEF vine în sprijinul copiilor sinistraţi distribuindu-le ajutoare de urgenţă şi rechizite şcolare, organizând tabere şi dotând şcolile cele mai afectate cu mobilier şi materiale didactice.

În luna august 2008 UNICEF a distribuit pachete cu produse de igienă personală şi obiecte sanitare, rucsaci cu jucării şi îmbrăcăminte pentru 4000 de copii din 42 de sate. Peste 800 de copii au plecat în tabere, iar alţi 2000 s-au bucurat de jocurile organizate prin proiectul Maşina cu Jucării. Valoarea totală a acestor iniţiative este de peste 200.000 de euro. UNICEF a asigurat distribuţia de rechizite şcolare către copiii afectaţi de inundaţii pentru ca aceştia să-şi poată continua educaţia. Cele mai afectate şcoli au fost dotate cu mobilier pentru sălile de clasă, materiale didactice şi cărţi pentru biblioteci.

Distribuirea ajutoarelor a fost realizată cu sprijinul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, care a asigurat transportul lor, precum şi echipe de jandarmi care au ajutat la realizarea şi distribuirea pachetelor pentru copii. Alte echipe de voluntari din partea: companiei Orange Romania, Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, ARAS, organizaţiei Romanian Angel Appeal, Fundaţiei Holt România, companiei Green Pixel s-au alăturat UNICEF, contribuind la realizarea pachetelor. Taberele au fost organizate cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Tineret, Fundaţiei Zoltan Kovacs, Trustului de presă Agenda Timişoara, organizaţiei Salvaţi Copiii România şi al Fundaţiei Alături de Voi România.

În campania “România prinde rădăcini” au fost puse la dispoziţia persoanelor numere de telefon şi de SMS pentru donaţii. Romtelecom a pus la dispoziţie două numere de telefon, 0900.900.120 cu tarif de 10 euro pe apel şi 0900.900.125 cu tarif de 5 euro pe apel. În plus, la numărul 879 se pot trimite SMS-uri cu valoarea de 2 euro – pentru reţelele Orange şi Vodafone şi de 2 Euro plus TVA pentru reţeaua Cosmote. De asemenea, în sprijinul sinistraţilor, a fost deschis la BRD contul UNICEF.

Citeşte în continuare