Împreună, o echipă pentru copii!

Inapoi

O noua campanie de strângere de fonduri pentru copii

1200x1200

 

În perioada 1-31 octombrie 2017, UNICEF derulează în parteneriat cu FRF campania „Împreună, o echipă pentru copii!”, o campanie de informare, conștientizare și strângere de fonduri dedicată copiilor vulnerabili.

UNICEF face un apel către telespectatorii TVR, România TV și PRO TV  să devină Prieteni UNICEF,  trimițând un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Digi Mobil, Vodafone și Orange în valoare de 2 euro luna de lună.

Cu fondurile strânse, UNICEF va avea resurse pentru a sprijini copiii, în special cei care provin din familii vulnerabile, să beneficieze de servicii comunitare integrate: să meargă în fiecare zi la școală, să crească alături de familia lor, să se dezvolte armonios fără violenta și să se bucure de copilărie.

Conform datelor Eurostat din 2013 peste 40% din populația României, respectiv peste 49% din populația de copii a României, era expusă riscului de a trăi în sărăcie. Aproximativ 300.000 de copii din România se află în afara sistemului de educație, peste 60.000 de copii sunt separați de familiile lor, iar aproximativ 10% din sarcini sunt înregistrate la adolescente.  Motivele sunt complexe, interdependente și continuă să se transmită de la o generație la alta. Accesul scăzut la servicii de sănătate, sociale și de educație, la care se adaugă cunoștințe limitate despre drepturi și oportunități, duc la excluziunea socială a familiilor vulnerabile și a copiilor acestora.

Criza economică a afectat familiile vulnerabile prin pierderea locurilor de muncă și prin reducerea veniturilor obținute din munca în țară sau în străinătate. Criza a afectat totodată și capacitatea sistemelor de protecție socială, sănătate și educație de a răspunde nevoilor multiple ale copiilor și familiilor vulnerabile. Cei mai vulnerabili copii sunt cei din familii sărace, din comunități de romi, din mediul rural și copiii cu dizabilități.

Devenind Prieteni UNICEF veți oferi copiilor vulnerabili posibilitatea de a avea șanse egale la dezvoltare.

 Întrebări și răspunsuri:

  1. De ce să donez lunar pentru copii?

Pentru a produce cu adevărat o schimbare în societate, este nevoie de investiții pe termen lung. Așadar, avem nevoie de un sprijin constant din partea susținătorilor noștri, sub forma unor donații lună de lună. Este, de altfel, expresia concretă a încrederii lor, dar și a dorinței personale de a contribui direct la îmbunătățirea vieții copiilor din România și din lume.

  1. Cum pot să donez lunar?

Poți dona lunar suma de 2EUR, devenind astfel Prieten UNICEF.

Trimite un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Digi Mobil, Vodafone și Orange. Vei primi un mesaj de confirmare de la numărul 24400.

După primirea acestui mesaj, lunar, vei găsi contravaloarea donației tale de 2EUR pe factura trimisă de operatorul tău de telefonie mobilă.

Daca esti client pre pay al uneia din cele doua rețele, donația de 2EUR se retrage din creditul de pe cartelă.

  1. Ce se întâmplă dacă am scris greșit cuvântul COPIL?

Dacă ai greșit o literă sau ai trimis un SMS gol, vei primi un mesaj de atenționare de la numărul 24400, însoțit de invitația de a relua procesul.

  1. Cum pot anula o donație?

După ce ai trimis un SMS cu textul COPIL la 8844, nu există posibilitatea de a mai anula donația.

Dacă nu dorești să mai donezi din luna următoare, trebuie să trimiți un SMS gratuit cu textul COPIL STOP la 8844 și ajutorul tău pentru copii va fi oprit.

  1. Pot anula o înscriere în programul de donații lunare în aceeași lună, înainte de a primi factura operatorului de telefonie mobilă?

Dacă nu mai dorești să donezi, trebuie să trimiți un SMS gratuit cu textul COPIL STOP la 8844 și ajutorul tău pentru copii va fi oprit. Donația inițială nu poate fi anulată și va fi taxată cu 2EUR.

  1. Pot dona de pe cartelă?

Desigur. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un SMS cu textul COPIL la 8844. 2EUR se vor retrage lună de lună din creditul de pe cartelă.

  1. Cum pot opri donațiile lunare?

Dacă dorești să întrerupi programul de donații lunare, trimite un SMS gratuit cu textul COPIL STOP la numărul 8844. Vei primi de la numărul 24400 un mesaj de confirmare a întreruperii programului de donații lunare.

  1. După o întrerupere, cum pot relua donațiile lunare?

Poți relua programul de donații lunare trimițând, din nou, un SMS cu textul COPIL la numărul 8844, valabil în rețelele Digi Mobil, Vodafone și Orange. Vei primi un mesaj de confirmare de la numărul 24400.

După primirea acestui mesaj, lunar, vei găsi contravaloarea donației tale de 2EUR pe factura trimisă de operatorul tău de  telefonie mobilă.

Daca esti client pre pay al uneia din cele doua rețele, donația de 2EUR se retrage din creditul de pe cartelă.

  1. Cum sunt folosiți banii strânși prin donațiile lunare?

Cu fondurile strânse prin donațiile lunare, UNICEF va dezvolta modele de intervenție prin care se oferă șanse egale la dezvoltare celor mai vulnerabili copii din România și din lume. Detalii la:  http://unicef.ro/serviciicomunitarepentrucopii .

Dacă ai alte întrebări, te rugăm să ne contactezi la prietenunicef@unicef.org sau 021 201 78 43. Mulțumim!

Citeşte în continuare