Gala aniversară UNICEF în beneficiul copiilor cu dizabilităţi

Inapoi

Campania TVR şi UNICEF de ajutorare a copiilor cu dizabilităţi din România, organizată în perioada 17 februarie - 8 martie 2007, a reuşit să strângă în total 700.000 de euro, atât în bani cât şi în obiecte diverse şi servicii.

Acţiunea a debutat cu Gala UNICEF, transmisă în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional în 17 februarie şi găzduită de Andreea Marin Bănică, primul ambasador UNICEF al Bunăvoinţei în România, împreună cu Cătălin Măruţă şi Gabriel Coveseanu. În aceeaşi seară a fost lansat şi programul “Global Parent” în România. Pe durata galei s-au strâns aproximativ 650.000 de euro şi peste 750 de români şi-au manifestat interesul de a deveni “Global Parent”. Numeroase personalităţi din toate domeniile au fost prezente în platourile Televiziunii Române pentru a susţine acţiunea.

De asemenea, Gala UNICEF a fost desemnată evenimentul lunii în cadrul Premiilor VIP pentru luna februarie, care au avut loc în data de 7 martie 2007. Premiul i-a fost înmânat producătorului TVR Liana Săndulescu şi echipei UNICEF.

Rezultatele campaniei

Suma strânsă a fost folosită pentru: servicii de reintegrare socială şi reabilitare pentru copii cu dizabilităţi (350.000 euro), susţinerea unor grădiniţe pentru integrarea copiilor cu dizabilităţi (80.000 euro), susţinerea şi echiparea unei maternităţi (50.000 euro), susţinerea unui proiect de art terapie /terapie prin artă pentru copii cu dizabilităţi (50.000 de euro), activităţi/campanii de conştientizare a publicului pe tema non-discriminării copiilor cu dizabilităţi (70.000 de euro). Donaţiile în natură – obiecte diverse si servicii – vor fi orientate in sprijinul proiectelor mai sus mentionate (100.000 de euro).

Toate aceste activităţi au fost derulate de UNICEF în parteneriat cu organizaţii neguvernamentale (Handrom din Curtea de Argeş, Centrul Aurora din Bucureşti, organizaţia Trebuie, organizaţia Motivation, Centrul Eliza din Timişoara, fundaţia Esperando, centre pentru copii autişti ş.a), şi autorităţi locale şi centrale din România (DGASP Vaslui, DGASP sector 3 Bucureşti).

Donaţiile pentru copiii cu dizabilităţi au fost făcute prin apeluri telefonice în reţeaua Romtelecom, prin SMS-uri în reţelele Orange şi Vodafone şi direct în contul UNICEF cu numărul RO 45 CITI 0000000 12 00 24 078, deschis la CitiBank Bucureşti.
De asemenea, programul “Global Parent”, a fost lansat cu ocazia teledonului din 17 februarie.

Citeşte în continuare