Fii alături de copiii invizibili! Redirecționează 20% din impozitul pe profit!

Inapoi

Sponsorizarea este o cheltuială ce trebuie efectuată până la data de 31.12.2018, iar ulterior va fi scăzută din impozitul pe profit datorat statului, fără costuri suplimentare.

Vizual

Codul Fiscal și Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu completările și modificările ulterioare oferă posibilitatea companiilor plătitoare de impozit pe profit să direcționeze până la 20% din suma datorată anual bugetului de stat către organizații neguvernamentale. Suma oferită cu titlu de sponsorizare care se deduce din impozitul pe profit nu poate depăși 0,5% din cifra de afaceri.

Care sunt pașii pentru redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit?

1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit al companiei, în limita a 5 la mie din cifra de afaceri;

2. Descarcă și completează Contractul de Sponsorizare în două exemplare și trimite-l la adresa noastră: Bd. Primaverii, 48A, Sector 1, București, în atenția Simona Beldiman;

3. Efectuează plata prin transfer bancar sau online.

Cum ajută sponsorizarea companiei pe care o reprezinți?

Pentru prea mulți copii de la noi din țară, Omul Invizibil nu este doar o poveste. Este viața lor de zi cu zi. Copiii invizibili sunt copii care nu au acte de identitate – nu au certificat de naștere, CNP sau card de sănătate – și, din cauza asta, nu au, de fapt, acces la drepturi fundamentale. Acești copii nu pot merge la școală, nu beneficiază de alocațiile care li se cuvin, nu există pentru medicul de familie, educator, învățător sau profesor, pentru asistenții sociali sau polițiști. Spital. Școală. Viitor. Toate sunt închise pentru copiii invizibili.

Fondurile strânse vor fi folosite în beneficiul copiilor vulnerabili, copii a căror suferință este nevăzută sau tolerată de societate. Copiii care „nu există”, care nu se regăsesc în statistici oficiale și care nu primesc îngrijirea și susținerea de care au nevoie, vor fi salvați cu ajutorul tău!

În cadrul proiectului Servicii Comunitare pentru Copii implementat în 45 de comunități din județul Bacău am creat o “plasă de siguranță” pentru copiii vulnerabili și familiile lor prin prezența în fiecare comunitate a cel puțin unui asistent social, a unui asistent medical și a unui consilier școlar. Împreună, acești profesioniști identifică copiii invizibili, previn separarea copiilor de familie, abandonul școlar, spitalizările și fac posibile controalele medicale și mersul copiilor la grădiniță și la școală.

Dacă ai alte întrebări, te rugăm să ne contactezi la sbeldiman@unicef.org.

Citeşte în continuare