Copiii invizibili

Inapoi

În perioada 15-23 decembrie 2010 UNICEF în parteneriat cu Radio România desfăşoară Campania "Copiii invizibili".

În România sunt peste 1.400.000 de copii care trăiesc sub ameninţarea sărăciei.

UNICEF oferă certitudinea că mai există soluţii pentru copiii invizibili, că ei nu sunt singuri, că împreună le putem oferi un trai decent.

UNICEF a demarat o campanie de atragere de fonduri prin SMS care să ajute cât mai mulţi copii să devină vizibili: să aibă certificate de naştere, să ştie când îşi serbează ziua de naştere, să fie înscrişi la medicul de familie, să existe ca persoană şi să fie valorizat de societate.

UNICEF se concentrează pe dezvoltarea de servicii de prevenire, în special la nivelul comunităţii, acolo unde copiii vulnerabili şi familiile lor se străduiesc să trăiască în condiţii decente. UNICEF va sprijini:

  • identificarea copiilor “invizibili”- copii fara acte de identitate, a celor mai vulnerabili si marginalizati;
  • asigurarea accesului la un minim de servicii necesare pentru a “exista” si a avea un trai decent;
  • prevenirea “institutionalizarii” (abandonul, parasirea, separarea copilului de familie, intrarea in “grija statului”/in sistemul public de protectie);
  • prevenirea abuzul, neglijarea si exploatarea copiilor;
  • spre exemplu : in fiecare comunitate UNICEF poate ajuta intre 150-200 de copii cu familiile lor. Pentru 8 comunitati – asa cum intentioneaza UNICEF sa intervina, putem vorbi in total de mai mult de 1,500 de copii care vor fi primi o sansa prin aceasta campanie

În campania de prevenire pe care a iniţiat-o şi care reprezintă una din priorităţile organizaţiei în următoarea perioadă, UNICEF îşi propune să ajute peste 10.000 de copii’ “invizibili” sau mai puţin vizibili, să aibă acces la servicii esenţiale pentru un trai decent.

În acest sens, UNICEF va colabora în mod direct şi cu autorităţile locale pentru a completa resursele necesare identificării copiilor “invizibili” dar şi asigurării accesului la un minim de servicii necesare pentru a imbunătăţi traiul copiilor şi familiilor acestora.

O serie de personalităţi s-au alăturat campaniei UNICEF – Radio România în speranţa că prin vocea lor mesajele copiilor «invizibili » să fie auzite de cât mai multă lume: Andreea Marin Bănica, Gică Hagi, Margareta Pâslaru, Florin Piersic, Corina Chiriac, Sofia Vicoveanca, Stela Popescu, Maria Dragomiroiu.


Fiecare copil are nevoie de ajutor. Fiecare copil are nevoie de protecţie. Fiecare copil are nevoie de un nume. Fiecare copil are nevoie să crească sănătos. Fiecare copil are nevoie de o copilarie.


 Trimite acum un SMS acum la 848* şi poţi să oferi o şansă copiilor invizibili.

*SMS in valoare de 2 Euro. Serviciu oferit gratuit de Vodafone, Orange si Cosmote in perioada 15 – 31 decembrie 2010. Nu se percepe TVA.