Campania Jucăriilor de pluş

Inapoi

Mulţumim tuturor celor care s-au alăturat UNICEF şi Ikea în campania Jucăriilor de pluş.

Cu ajutorul vostru magazinul IKEA din România a strâns suma de 57.369 de euro care va fi folosită pentru a sprijini proiectul UNICEF Centru Multifuncţional şi programe de parenting ale organizaţiei Salvaţi Copiii.

Campania Jucăriilor de Pluş este o campanie de strângere de fonduri care a început în anul 2003, în mai multe magazine IKEA din toată lumea. Până acum magazinele IKEA din 30 de ţări au ajutat peste 8 milioane de copii din proiectele de educatie UNICEF şi Salvati Copiii.

Scopul acestui proiect este de a crea un spaţiu care să le ofere copiilor şanse egale de dezvoltare, prin incluziunea socială a copiilor cu nevoi speciale sau care provin din familii defavorizate.

 

Avantajele unui astfel de centru sunt :

  • Părinţii şi copiii beneficiază de servicii de educaţie, protecţie sociala şi sănătate, toate în acelaşi loc, lucru care nu se întâmplă în mod normal.
  • Copiii primesc educaţie şi atenţie personalizată, nu doar îngrijire. Aici, ei se bucură de patru centre de interes unde pot desfăşura diverse activităţi în grupuri mai mici (unii pot desena, alţii cânta sau asculta o poveste). În majoritatea gradiniţelor din sistemul public se desfaăşoara o singura activitate simultană cu toţi copiii.
  • Dacă primesc îngrijirea adecvată, copiii au şanse mult mai mari de a avea performanţe la şcoală, o adolescenţă bună şi să devină persoane independente.
  • Interacţiunea socială timpurie dintre copiii cu nevoi speciale, copiii romi, copiii cu dizabilităţi uşoare, copiii cu o situaţie materială precară şi ceilalţi copii îi determină să fie toleranţi mai târziu, iar copiii cu situaţii speciale vor fi mai bine pregătiţi pentru şcoală şi viaţă în general
  • Părinţii au intâlniri cu educatoarea care îi sprijină în educarea copiilor, evitându-se astfel practicile tradiţionale neconforme cu dezvoltarea completă a copilului sau care le pun în pericol sănătatea şi dezvoltarea.

Pentru mai multe detalii vă rugăm vizitaţi: http://www.ikea.ro/catalogue/campania-jucariilor-de-plus/

Citeşte în continuare